Λαμία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ρομά με τις μολότοφ

Προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 20χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου να πετά βόμβες μολότοφ εναντίον του σπιτιού γείτονά του κοντά στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στη νότια Λαμία.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συμφώνησαν να μείνει ελεύθερος μέχρι τη δίκη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του 20χρονου, Ελευθερία Ψύλλου σε αυτό, κατά τη γνώμη της, συντέλεσε «τόσο το γεγονός, ότι δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής ή τέλεσης άλλων πράξεων, όσο και το ότι από τα πραγματικά περιστατικά και τα στοιχεία της δικογραφίας εν γένει, δεν προέκυψε να έχει προκληθεί πραγματικός κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώπιον τόσο της κυρίας Ανακρίτριας, όσο και της κυρίας Εισαγγελέως, δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση...», επισήμανε η κα Ψύλλου.

Ο νεαρός Ρομά αντιμετώπιζε κατηγορίες για παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες, που συνιστούσε κακούργημα από τη στιγμή που θα στοιχειοθετούνταν κίνδυνος ανθρώπινης ζωής. Μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία ο τσακωμός του με την οικογένεια εναντίον της οποίας εκτόξευσε πλήθος αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ, είχε ξεκινήσει από το βράδυ της προηγούμενης και τα πράγματα αγρίεψαν περισσότερο το πρωί της Τρίτης.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν μάλιστα στο σημείο και κατασχέθηκαν, στόμιο από γυάλινο μπουκάλι, στο οποίο ήταν προσαρμοσμένο κομμάτι υφάσματος, τμήματα από γυάλινα μπουκάλια, καθώς και κομμάτια υφάσματος, μερικώς καμένα.

Πηγή: lamiareport.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ