ΝΔ: Επίκαιρη επερώτηση για την αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου

«Τα μικροκομματικά παιχνίδια των πρώην κυβερνητικών εταίρων εκθέτουν τη χώρα διεθνώς» επισήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσακος

Επίκαιρη επερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσαν 17 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την βασιμότητα των δημόσιων αναφορών περί ρωσικής ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και των σοβαρών αλληλοκαταγγελιών μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και τουΠάνου Καμμένου. «Τα μικροκομματικά παιχνίδια των πρώην κυβερνητικών εταίρων εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, δημιουργούν ερωτηματικά και ανησυχία στους πολίτες. Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις» επισήμανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνοντας λόγο για «εκφυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας σε κακή απομίμηση του Τζον Λε Καρέ».

Αφορμή για την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης των 17 βουλευτών της ΝΔ ήταν τα όσα είπε ο Ν. Κοτζιάς απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου εναντίον του. Ο Π. Καμμένος είχε καταθέσει στην Βουλή e-mails υποστηρίζοντας ότι του τα έδωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών ανακτώντας τα μετά από προσπάθεια καταστροφής τους. Ο Π. Καμμένος εκτίμησε ότι τα e-mails αποδεικνύουν ότι ο Ν. Κοτζιάς ενορχήστρωσε το «στήσιμο» διαγωνισμού για τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο Ν. Κοτζιάς σχολίασε ότι τα e-mails δεν προέρχονται από τον server του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά από αμερικάνικους servers, οι οποίοι δύσκολα μπορούν να παραβιαστούν από οποιονδήποτε που δεν είναι χάκερ της ΕΥΠ ή δεν προέρχεται από τις μυστικές υπηρεσίες μεγάλων δυνάμεων, όπως η Ρωσία ή η Κίνα. Ο Ν. Κοτζιάς άφησε επίσης υπονοούμενα ότι τα e-mails μπορεί να είναι και πλαστά.

Την επίκαιρη επερώτηση συνυπογράφουν οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Σάββας Αναστασιάδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Καββαδάς, Σταύρος Καλαφάτης, Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ