«Ο βιαστής είσαι εσύ» στο Σύνταγμα και ... η αναφορά στο φονικό στη Ν.Αλικαρνασό

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φεμινιστικές οργανώσεις, καθώς και ομάδες υποστήριξης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και παρουσίασαν την περφόρμανς διαμαρτυρίας Las Tesis «Ο βιαστής είσαι εσύ» που ξεκίνησε στο Σαντιάγκο της Χιλής. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε με την εκτέλεση του «ένας βιαστής στο δρόμο σου» στα Ισπανικά σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής. Στην συνέχεια οι γυναίκες παρουσίασαν το ίδιο τραγούδι διαμαρτυρίας με ελληνικούς στίχους.

«Νιώθω την καρδιά όλων εκείνων των γυναικών που συγκεντρωθήκαμε εδώ και στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα στην πατριαρχική κοινωνία που βιάζει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε μια γυναίκα.

Οι γυναίκες στην Αθήνα ένωσαν τις φωνές τους με το παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα που διαμαρτύρεται για τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς και την έμφυλη βία. Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Συγκεντρώθηκαμε εδώ για να στηρίξουμε και να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στις αδελφές μας στη Χιλή, στην Του ρκία, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, σε όλο τον κόσμο. Γυναίκες που ενώνονται δεν μπορούν να νικηθούν, Θα σκοτώσουμε την πατριαρχία και όλα όσα μας καταπιέζουν» δήλωσε μια γυναίκα.

Με παλμό και δυναμισμό οι γυναίκες φώναξαν συνθήματα όπως: “Εl pueblo unido hamas sera vencido”, «Ακόμα και αν φορέσω την φούστα μου καπέλο, όταν λέω όχι σημαίνει πως δεν θέλω», «Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική, είναι άντρες καθημερινοί», «Από την Αθήνα μέχρι την Χιλή, φεμινισμοί ταράζουνε ολόκληρη τη γη» «γυναίκες ενωμένες, γυναίκες μαζί» κ.α.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φεμινιστικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και ομάδες υποστήριξης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο τέλος της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ακούστηκαν τα ονόματα όσων γυναικών δολοφονήθηκαν στη χώρα μας. Στην μνήμη τους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Πηγή: euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ