Ο χάρτης της εγκληματικότητας

Σχέδιο ασπίδα με τις "κόκκινες" περιοχές ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αττική με "χαρτογράφηση" των "κόκκινων" σημείων ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. υπό τις εντολές και την καθοδήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού, Λευτέρη Οικονόμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", η ενίσχυση της "εμφανούς αστυνόμευσης" στις γειτονιές και η αύξηση των συλλήψεων είναι ο στόχος. Εκτός από την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ, υπάρχουν ρητές εντολές να ενισχυθεί άμεσα και η ΟΠΚΕ που μπορεί να συμμετάσχει σε καταδιώξεις ληστών αλλά και σε επικίνδυνες επιχειρήσεις.

"Όλες οι περιοχές της Αθήνας χρειάζονται αστυνόμευση. Η καθεμία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο για εμάς είναι σημαντικό να δοθεί βαρύτητα παντού χωρίς διακρίσεις" σχολίασε πηγή από του υπουργείο στην εφημερίδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την εγκληματικότητα εντοπίζεται στη Δυτική Αττική και στις περιοχές Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.

Αυξημένη εγκληματικότητα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται και στα νότια προάστια, με διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες σε Γλυφάδα, Βούλα και Ελληνικό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ