Ο "χάρτης" της εγκληματικότητας στην Αττική

Κάθε 24ωρο, καταγράφονταν 10 ληστείες και 129 κλοπές και κάθε 8 ημέρες μία δολοφονία ...

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Αττική, το πρώτο εξάμηνο του 2019. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά μέσο όρο, κάθε 24ωρο, καταγράφονταν 10 ληστείες, 129 κλοπές και διαρρήξεις, 37 κλοπές ΙΧ, 9 υποθέσεις ναρκωτικών και 3 παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον όμως, το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγραφόταν μια δολοφονία ανά 8 ημέρες και ένας βιασμός ανά εβδομάδα! Σε ό,τι αφορά το ποσοστό εξιχνιάσεων, αυτό κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 40%. Υψηλότερο είναι το ποσοστό στις υποθέσεις ναρκωτικών (96,19%) και τις ανθρωποκτονίες (83,72%), αλλά πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό εξιχνίασης των ληστειών (21,55%) και σε ό,τι αφορά τις διαρρήξεις- κλοπές (10,36%).

Μάλιστα, ο χάρτης της εγκληματικότητας στην Αττική παρουσιάζει περαιτέρω αυξητικές τάσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την αναθεώρηση του σχεδίου αστυνόμευσης. Η χαρτογράφηση της εγκληματικότητας έχει γίνει στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά, όπως και τη δυτική, βορειοανατολική και νοτιοανατολική Αττική, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ