Ο Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης νέος πρόεδρος στον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων

Ο Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης είναι καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ»

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθήκοντα προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), μετά την πρόσφατη παραίτηση του Ανδρέα Καραμπίνη, αναλαμβάνει ο αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης.

Ο Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης είναι καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ». Μεταξύ 1999-31/8/2013 εργαζόταν στη Β’ Παν/κή Παθολογική Κλινική στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» και από 1/9/2013 είναι διευθυντής της Παν/κής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Αποφοίτησε με Άριστα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στη Γαστρεντερολογία στο Γ.Ν.Π. «Τζάνειο» και μετεκπαιδεύθηκε στην Ηπατολογία στο Royal Free Ηospital του Λονδίνου.

Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος. Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας-Διατροφής και μέλος της Επιτροπής Ιογενούς Ηπατίτιδας ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενώ ήταν μέλος Δ.Σ. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής και Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος. Ήταν συντονιστής των πρόσφατων Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για Ηπατίτιδα Β και όλων των ελληνικών κατευθυντήριων οδηγιών για Ηπατίτιδα Β και C.

Ερευνητικά, έχει εστιάσει στις ιογενείς ηπατίτιδες, αλλά έχει ασχοληθεί και με άλλα πεδία της Ηπατολογίας-Γαστρεντερολογίας. Είναι συγγραφέας >220 άρθρων σε διεθνή περιοδικά (αθροιστικό I.F.>1100) με >7000 αναφορές (Η-index:43). Έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης σε 1 και μέλος συντακτικών επιτροπών σε 5 διεθνή περιοδικά, κριτής άρθρων για >30 διεθνή περιοδικά γαστρεντερολογίας-ηπατολογίας και μείζονα περιοδικά παθολογίας, κριτής περιλήψεων ετησίων συνεδρίων EASL/UEG και Eυρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων Υγείας. Έχει δώσει >100 διαλέξεις, συντελέσει πρόεδρος σε >35 εισηγήσεις/στρογγυλά τραπέζια και παρουσιάσει >220 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ