Σε αστυνομικό κλοιό οι σύνδεσμοι οπαδών

Χθες, αστυνομικοί από την αρμόδια Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας έκαναν έφοδο σε σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ, στην οδό Τζαβέλα, στα Εξάρχεια

Σε κλοιό από την ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Αφορμή για την εντατικοποίηση των ελέγχων αποτέλεσε η επίθεση χούλιγκαν του Ολυμπιακού σε φιλάθλους της Μπάγερν, το βράδυ της Τρίτης, στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, στου Ρέντη. Χθες, αστυνομικοί από την αρμόδια Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας (ΥΑΒΑΧ) έκαναν έφοδο σε σύνδεσμο οπαδών της ΑΕΚ, στην οδό Τζαβέλα, στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επιχείρηση ήταν στοχευμένη και έγινε έπειτα από πληροφορίες ότι στο εσωτερικό του κλαμπ υπήρχε κάτι ύποπτο. Οι πληροφορίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς κατά τον έλεγχο δεν προέκυψαν ευρήματα. Πάντως, οι έφοδοι της Αστυνομίας στους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών είναι πιθανόν να συνεχιστούν ενόψει και της αναμέτρησης μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, την Κυριακή, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Την Τετάρτη, εξάλλου, αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν εφόδους σε τρεις συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠαναθηναΪκού, σε Καλλιθέα, Πετράλωνα και Πειραιά. Κατασχέθηκαν δύο ξύλινα κοντάρια, δύο μεταλλικές ράβδοι, δύο μαχαίρια, μία μάσκα κάλυψης προσώπου, οκτώ φωτοβολίδες χειρός και μία αντιασφυξιογόνος μάσκα. Και εκείνη η επιχείρηση της Αστυνομίας ακολούθησε την επίθεση χούλιγκαν στον σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα. Στο «ντου» έλαβαν μέρος περίπου 40 άτομα, που έφθασαν στον σύνδεσμο, στην οδό Κειριαδών, με μοτοσικλέτες. Της επίθεσης ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, με έναν τραυματία.

Αστυνομικές έρευνες έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Τη 17η Οκτωβρίου, συγκεκριμένα, στελέχη της Ασφάλειας πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, και του Αρη στη Χαριλάου. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπήρξαν ευρήματα. Αντιθέτως, από το ακίνητο που στεγάζει τον σύνδεσμο οπαδών του Αρη, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 16 σιδερένιες βέργες, 11 τσεκούρια, 17 ρόπαλα, 30 βεγγαλικά κ.ά. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονταν, στο μεταξύ, χθες οι έρευνες για την ταυτοποίηση των πέντε οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση κατά φιλάθλων της Μπάγερν.

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ