Συνεχίζεται ο κύκλος ελέγχων στις εταιρείες ταχυμεταφορών

Συνεχίζεται ο κύκλος ελέγχων στις εταιρείες ταχυμεταφορών

Μέχρι σήμερα, παρότι δεν έχουν βρεθεί παραβάσεις για αισχροκέρδεια, ωστόσο, έχουν επιβληθεί πρόστιμα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι που διενεργούν η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και η Οικονομική Αστυνομία στις εταιρείες ταχυμεταφορών. Μετά την ACS, τη SPEEDEX, τη Γενική Ταχυδρομική και την ΤΝΤ, σειρά σήμερα είχε η DHL, ενώ πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρουν ότι ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στις εταιρείες του δημοσίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, παρότι δεν έχουν βρεθεί παραβάσεις για αισχροκέρδεια, ωστόσο, έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών.

Το πλάνο ελέγχου της αγοράς εν γένει από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Η εντολή του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη και του υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση, είναι να διασφαλιστεί η διαφάνεια στις συναλλαγές σε κάθε στάδιο διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών» ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνοντας ότι οι ελεγκτές αξίζουν «ένα μεγάλο μπράβο».

 

*Φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ