Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων : Θα πάρει 200 ψήφους

Η ψήφος των αποδήμων θα είναι ισότιμη δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Αισιόδοξος ότι η ψήφος των απόδημων θα λάβει 200 ψήφους στη Βουλή εμφανίστηκε δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η ψήφος των αποδήμων θα είναι ισότιμη

Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος είπε ότι δεν θα ισχύσει η επιστολική ψήφος. Σημείωσε ότι οι απόδημοι θα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις πρεσβείες στα προξενεία και σε εκλογικά κέντρα που θα στηθούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος οι απόδημοι θα ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που θα επιλέγουν και η ψήφος τους θα είναι ισότιμη.

Τόνισε πως δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού με ΑΦΜ που βρίσκονται εκτός χώρας για 35 χρόνια, αλλά βρέθηκαν στην Ελλάδα για δύο χρόνια

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο, είπε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να πετυχαίνει τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν θα χάσουν τη δουλειά τους

Μιλώντας για την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίζουν. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι εργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες δεν θα χάσουν τη δουλειά τους.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι υπάρχουν οδηγίες φύλαξης των συνόρων και πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διεθνοποιεί το ζήτημα. Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νησιά να βουλιάξουν και μετανάστες θα μετακινηθούν στην ενδοχώρα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ