Ελλάδα | 27.05.16 05:27
Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ στη συνάντηση με Σκουρλέτη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η ΓΕΝΟΠ δήλωσε αντίθετη με τις δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων ενέργειας (ΝΟΜΕ), καθώς όπως υποστηρίζει, το προτεινόμενο σύστημα θα δυσχεράνει περαιτέρω τη θέση της ΔΕΗ

Τη διατήρηση του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΑΔΜΗΕ ζητά η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι απόλυτα συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο και ότι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ θα είναι καταστροφικός για τον Όμιλο ΔΕΗ.

Τη θέση αυτή ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Η ΓΕΝΟΠ δήλωσε αντίθετη με τις δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων ενέργειας (ΝΟΜΕ), καθώς όπως υποστηρίζει, το προτεινόμενο σύστημα θα δυσχεράνει περαιτέρω τη θέση της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να δουλεύει μόνιμα «επί ζημία», αφού η προτεινόμενη τιμή εκκίνησης υπολογίζεται στο μισό (50%) του κόστους παραγωγής. Οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι τα οφέλη που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, «εξανεμίζονται εν ριπή οφθαλμού» από το κόστος με το οποίο θα επιβαρύνεται η ΔΕΗ με βάση τον Προσωρινό Μηχανισμό Αποζημίωσης Ευελιξίας - και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της διοίκησης της ΔΕΗ για κατάργηση του τέλους λιγνίτη.

Τέλος, η ΓΕΝΟΠ έθεσε το ζήτημα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλαπλές αναγνώσεις στην κυβέρνηση.

Πηγή

ΑΠΕ
Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα