Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Λιβάνη

Πλήθος κόσμου, Παυλόπουλος, Τσίπρας και Φώφη παρόντες

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στον Αντώνη Λιβάνη.

Στην εξόδιο ακολουθία ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής. Ο εκδότης ήταν ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Εφυγε πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών και η κηδεία στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε την παραχώρηση θέσεως στο Α' Νεκροταφείο, τιμής ένεκεν, για την ταφή του Αντώνη Λιβάνη.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της οικογένειάς του, «ο εκλιπών επί πολλές δεκαετίες διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας, ίδρυσε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, ενώ έφηβος ακόμη καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές».

Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Τον Αντώνη Λιβάνη αποχαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας, στελέχη του ΚΙΝΑΛ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πλήθος κόσμου.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ