5 υπερτροφές που τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι «υπερτροφές» λέγονται έτσι;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι «υπερτροφές» λέγονται έτσι; Αυτή η μεγάλη κατηγορία τροφών υπάρχει για να μας τονίσει πως οι συγκεκριμένες αποτελούν σημαντικές πηγές βιταμινών, μεταλλικών και θρεπτικών στοιχείων, τα οποία δημιουργούν ένα τείχος προστασίας στον οργανισμό μας ενάντια σε ασθένειες, φλεγμονές και μικρόβια. Η κατανάλωση κάποιων από αυτές ενισχύει γνωστικές λειτουργίες όπως τη μνήμη, την προσοχή, την αντίληψη και εμποδίζει την πνευματική κόπωση, αυξάνοντας τη συγκέντρωση. Αυτό φυσικά σημαίνει πως είναι οι καλύτερες επιλογές για όσους ασχολούνται με κάποια πνευματική εργασία.

5 υπερτροφές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

Καρύδια

Αυτός ο νόστιμος ξηρός καρπός διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης. Μάλιστα, τα καρύδια περιέχουν σχεδόν τα διπλά αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με τους άλλους ξηρούς καρπούς. Είναι επίσης εφοδιασμένα με ένα συγκεκριμένο είδος ωμέγα-3 που ονομάζεται DHA και το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες και τη διάθεση.

Μαύρη σοκολάτα

Ψάχνετε έναν ακόμα πιο νόστιμο τρόπο να κρατήσετε στα ύψη την επίδοση του εγκεφάλου σας; Αναζητήστε μαύρη σοκολάτα. Η υπερτροφή αυτή διαθέτει υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, ουσίες που βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο και αυξάνει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. Ένας άλλος λόγος να νιώσετε όμορφα που καταναλώνετε μαύρη σοκολάτα είναι οι πολυφαινόλες, που βοηθούν στη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους.

Κανέλα

Τόσο το άρωμά της, όσο και η γεύση της έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι βελτιώνει τη μνήμη μας. Συγκεκριμένα, δύο είναι τα μαγικά συστατικά: οι προανθοκυανινδίνες και η κινναμαλδεϋδη. Η κανέλα βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και βοηθά ακόμα και στην αποθήκευση πληροφοριών. Προσθέστε τον το πρωί στον καφέ και φυσικά στα μαγειρευτά φαγητά.

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν, εκτός από πρωτείνες, και χολίνη, έναν συστατικό το οποίο συμβάλει στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών, ενισχύοντας έτσι τη μνήμη μας και την πνευματική μας επίδοση. Προτιμήστε να το καταναλώνετε το πρωί ως ομελέτα. Ένας κρόκος περιέχει έως και 12 mg χολίνης, σημαντική ποσότητα για εγκεφαλική ενέργεια μέσα στη μέρα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει ένα πολύτιμο αμινοξύ, την τυροσίνη. Η τυροσίνη είναι πολύτιμη για την παραγωγή και μεταφορά των νευροδιαβιβαστών ντοπαμίνη και νοραδρεναλίνη, οι οποίοι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία. Ακόμα καλύτερα συνδυάστε το γιαούρτι με καρύδια, για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την δράση του.

Πηγή: enallakitidrasi.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ