Υγεία | 11.01.17 16:50
Αυξημένη ζήτηση για αντιγριπικά εμβόλια

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περισσότερο προετοιμασμένη από πέρυσι, δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα της γρίπης

Αυξημένη είναι η ζήτηση για τα αντιγριπικά εμβόλια στον Νομό Χανίων καθώς αρκετοί πολίτες -κυρίως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- ζητούν να εμβολιαστούν έστω και τον Ιανουάριο.

Όπως επεσήμανε στα «Χανιώτικα Νέα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Νομού Χανίων κ. Μανώλης Κατσαράκης «στα Χανιά υπάρχουν ακόμα αποθέματα αντιγριπικών εμβολίων που μπορούν να καλύψουν την ανάγκη ζήτησης που υπάρχει».

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την κοινή εποχική γρίπη ο κ. Κατσαράκης επεσήμανε πως «ήδη έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα συμπτώματα κοινής γρίπης στα Χανιά ωστόσο και για τα περιστατικά που οι γιατροί συνταγογραφούν  επείγουσα αντιική αγωγή υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Περισσότερο προετοιμασμένη από πέρυσι, δηλώνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα της γρίπης, ενώ είναι πολύ πιθανόν να ανοίξουν σύντομα 40 με 45 κλίνες Εντατικής Θεραπείας και για τον λόγο αυτόν, αναμένεται προκήρυξη θέσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (185 νοσηλεύτριες και 45 γιατροί). Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στο ΑΠΕ την Κυριακή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κύμα της εποχικής γρίπης. Πέρυσι οι αναπτυγμένες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 438, φέτος αγγίζουν τις 554 στα δημόσια Νοσοκομεία και επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για περίπου 100 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ. Αναμένεται προκήρυξη θέσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (185 νοσηλεύτριες και 45 γιατροί) ώστε να ανοίξουν ακόμη 40- 45 κλίνες».

Πώς μπορώ να ξεχωρίσω αν έχω γρίπη ή ένα κοινό κρυολόγημα;

Αυξημένη ζήτηση για αντιγριπικά εμβόλια

Πολλές φορές ένα σοβαρό κρυολόγημα και μια μέτριας βαρύτητας γρίπη μπορεί να εμφανίζονται με την ίδια περίπου κλινική εικόνα.

Στον παραπάνω πίνακα του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνονται οι “κλασικές” διαφορές μεταξύ του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης  παρότι τα συμπτώματα αυτά δεν εμφανίζονται πάντα.

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα