Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Εκτός από την εθελοντική Αιμοδοσία θα υπάρχει η δυνατότητα για δείγματα δότη μυελού των οστών

Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Θεματικής του Εβδομάδας, σήμερα από τις 4 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος.

Σε ανακοίνωση του σχολείου τονίζεται πως «η πόλη και το νησί μας έχει τεράστια ανάγκη από φιάλες αίματος και εθελοντές αιμοδότες. Η ανάγκη σε αίμα είναι μεγάλη λόγω των τροχαίων ατυχημάτων, των πολυμεταγγιζόμενων ομάδων (αιματολογικοί ασθενείς, παιδιά με αιματολογικά νοσήματα) καθώς επίσης και των αυξημένων αναγκών στα χειρουργεία γιατί το νησί καλύπτει μια μεγάλη υγειονομική περιφέρεια καθώς και τα νότια Δωδεκάνησα.»

Εκτός από την εθελοντική Αιμοδοσία θα υπάρχει η δυνατότητα για δείγματα δότη μυελού των οστών. Δείγμα μπορούν να δώσουν ηλικιακές ομάδες από 17-45 ετών. Σημειώνεται ότι η διαχείριση του αίματος θα γίνεται από τον κάθε αιμοδότη με ατομική κάρτα και όχι από το σχολείο. «Παρακαλούμε θερμά, να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή διαθέτοντας μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας. Η αιμοδοσία είναι πράξη Φιλανθρωπίας, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Όλοι μαζί ας δώσουμε αίμα, που σημαίνει ότι δίνουμε ζωή και ελπίδα στους άλλους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ