Αυγενάκης - Λαμπρινός - Εθνική: Ένα πολλαπλό... restart

Αμφότεροι υπογράμμισαν πώς χρειάζεται η “καλή συνεργασία όλων”

Έγινε το “ restart” στην εκ νέου διεκδίκηση, από πλευράς Ηρακλείου, της έδρας των Εθνικών ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου (σε Δύο Αοράκια και Παγκρήτιο, αντίστοιχα), μπορούμε να πούμε όμως ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Υφυπουργός Αθλητισμού ο κ. Αυγενάκης πατήθηκε και το κουμπί της... επανεκκίνησης στις σχέσεις του με τον δήμαρχο Ηρακλείου! “ Restart” κι εδώ!

Αμφότεροι, άλλωστε, υπογράμμισαν πώς χρειάζεται η “καλή συνεργασία όλων” για να πάει μπροστά το Ηράκλειο και σε επίπεδο Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης κατέφθασε το πρωί της Παρασκευής στο στάδιο της Ελευθερίας αφού νωρίτερα είχε επισκεφθεί το κολυμβητήριο Ηρακλείου. “Καλορίζικος” και “καλή επιτυχία” στα νέα του καθήκοντά του ευχήθηκαν, με το που τον είδαν, άνθρωποι που συνόδευαν τον κ. Λαμπρινό, μεταξύ των οποίων ο νυν αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός και η προκάτοχός του Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου είχε μία τυπική, αλλά εντούτοις καλοδιάθετη χειραψία με τον κ. Αυγενάκη, λίγο πριν εισέλθουν και οι δύο εντός του σταδίου, όπου συζητήθηκαν τα... πάντα που αφορούν το Ηράκλειο σε επίπεδο αθλητισμού!

Στην κουβέντα είχε ενεργή συμμετοχή και ο υπεύθυνος της αθλητικής εταιρίας του δήμου κ. Βαρδαβάς , ο οποίος μπορεί να έχει αναλάβει την αντιδημαρχία Καθαριότητας, όμως γνωρίζει άριστα τον τομέα που μέχρι πρότινος υπηρετούσε από τη Λότζια.

Αρκετή ώρα, αν όχι η περισσότερη, αναλώθηκε στον (κοινό) μεγάλο στόχο που έχουν Υφυπουργείο και Δήμος: Να γίνει το Ηράκλειο η έδρα της Εθνικής ομάδας και στα δύο πιο δημοφιλή σπορ, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο! Και εδώ έχουμε περίπτωση... restart γιατί η γαλανόλευκη χρειάζεται ένα δυναμικό νέο ξεκίνημα και στα δύο αθλήματα!

Το Ηράκλειο έχει αποδειχθεί μία πολύ φιλόξενη έδρα, το πιο “ζεστό” σπίτι που έχει η Εθνική. Με την αύρα και μόνο του κόσμου, έχουν κερδηθεί πολλοί αγώνες. Υπάρχει αήττητο (εάν δεν κάνουμε λάθος και στα δύο αθλήματα) το οποίο μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν αρκεί βεβαίως η θετική ενέργεια του κρητικού κοινού, χρειάζονται κι άλλα πράγματα, που αφορούν τα προπονητικά επιτελεία των δύο συγκροτημάτων. Η Κρήτη όμως μπορεί να δώσει μία μεγάλη ώθηση, να “σπρώξει” τη “γαλανόλευκη”, όπως άλλωστε έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.

Για το Παγκρήτιο Στάδιο, τα έργα υπολογίζεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, πιθανότατα με την έναρξη του νέου έτους, όπως είπε και ο κ. Βαρδαβάς, ώστε να είναι όλα έτοιμα εν όψει των αγώνων που θα δώσει η Εθνική στην επόμενη προκριματική φάση.

Η Εθνική ποδοσφαίρου μετρά μόνο... κατραπακιές τα τελευταία χρόνια. Έχει κατρακυλήσει στο ranking της Ουέφα (πώς τα καταφέραμε!), κι έτσι από εδώ και πέρα θα έχει δύσκολες κληρώσεις. Θα πέφτει επάνω σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Επιστρέψαμε, αν δεν το έχετε καταλάβει, σε προ... Ρεχάγκελ εποχή!

Το μόνο καλό αυτής της ιστορίας, είναι πως αν όλα πάνε καλά και το Ηράκλειο γίνει έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι ποδοσφαιρόφιλοι της Κρήτης θα μπορούν να δουν από κοντά σπουδαίες Εθνικές ομάδες, πολλά και μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δεν είναι και λίγο για την πόλη να έρθει καμία.... Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Πορτογαλία (του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Σάντος!) να παίξει στο Παγκρήτιο! Τεράστια διαφήμιση θα είναι! Έχει να μαζευτεί κόσμος...

Αν το ματς πέσει και καλοκαίρι, κι έχουμε απέναντί μας τον Κριστιάνο Ρονάλτο, ο σταρ της Γιουβέντους ίσως έρθει... απευθείας από την Ελούντα στο Ηράκλειο, καθ'ότι συνηθίζει να περνά μέρος τον διακοπών του στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Λασιθίου! Θα αφήσει το κότερο και τη θάλασσα για το... γρασίδι!

Αν πάλι έχουμε καμία Αγγλία αντίπαλο, βλέπουμε να έρχονται καραβάνια... Άγγλων από τα Μάλια και τις γύρω περιοχές! Μόνο μην έρθουν καβάλα σε... γουρούνες!

Για την Εθνική μπάσκετ, τα Δύο Αοράκια ούτως ή άλλως αποτελούν (ατύπως) την έδρα της ομάδας! Στο Ηράκλειο “σφραγίστηκε” το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ. Το κοινό της Κρήτης γέμισε σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο κι έβαλε το... χεράκι του για την πρόκριση της “επίσημης αγαπημένης”, όπως παραδέχθηκε και ο (υπ’ ατμόν) ομοσπονδιακός εκλέκτορας Θανάσης Σκουρτόπουλος πριν την αναχώρηση για την Κίνα, στα τελευταία εν Ελλάδι φιλικά που έδωσε η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πού αλλού, μα στα “Δύο Αοράκια” φυσικά!

Για την Εθνική μπάσκετ, πάντως, προέχει να τα βρει... με τον εαυτό της! Κι αυτό εξαρτάται από τις "ορέξεις" της Ομοσπονδίας...

Το ποιον θα δούμε στην άκρη του εθνικού πάγκου, έπεται...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ