Ένας Κοσκωτάς...υποψήφιος

Που αλλού; Στον Πειραιά

Ο αδελφός του Γιώργου Κοσκωτά, Σταύρος, κατεβαίνει υποψήφιος με τον συνδυασμό “Πειραιάς σε Τάξη” στις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά.
Ο Σταύρος Κοσκωτάς βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Κωνσταντίνο Νιζάμη.

Σε συνέντευξη του στο koinoniki.gr ανέφερε:

«Από την εποχή που αποκτήσαμε τον Ολυμπιακό δέθηκα µε τον Πειραιά, λάτρεψα τον Θρύλο και τους Πειραιώτες µε απόδειξη όλα αυτά που καταφέραμε να κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκείνη την εποχή. Και σήμερα θέλω να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες µου στον Πειραιά για έναν πιο όμορφο, άνετο, λειτουργικό και οικονομικά ανεξάρτητο τρόπο ζωής.

Ο Κώστας Νιζάµης αδελφικός φίλος µου ζήτησε να τον βοηθήσω στον αγώνα που δίνει στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο Κώστας είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, µε τρομερή ηθική και δυνατά πιστεύω στο τρίπτυχο: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. Εκτίμησα την πρότασή του και αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες µου για έναν σκοπό που ενστερνίζομαι και εγώ και δεν είναι άλλος από τον σύγχρονο και ανεξάρτητο Πειραιά που θα κρατήσει όμως την παραδοσιακή του ομορφιά και ζεστασιά».


Υπενθυμίζεται ότι ο αδερφός του Σταύρου, Γιώργος Κοσκωτάς συνελήφθη το 1988 στη Βοστώνη και αφού φυλακίστηκε εκδόθηκε στην Ελλάδα το 1991. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης και αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής στον Κορυδαλλό αποφυλακίστηκε το 2001.
Ο Σταύρος υπήρξε δεξί του χέρι σε όλες τις δραστηριότητές του και κατάφερε να διαφύγει από την αστυνομία, καθώς παρέμεινε ασύλληπτος επί 25 χρόνια. Είχε θέση αντιπροέδρου στις τραπεζικές, εκδοτικές και αθλητικές επιχειρήσεις του αδερφού του.

Η πρώτη εταιρεία τους συγκροτήθηκε αρχές του ’80 με αντικείμενο την κατασκευή 15 βιλών στην Εκάλη. Μεταξύ άλλων ο Σταύρος είχε προσφέρει προκαταβολή 50 εκατομμυρίων δραχμών στον Σαραβάκο για να κλείσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Το 1990 είχε εκδοθεί εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για «την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος εξακολουθητικής κακουργηματικής υπεξαιρέσεως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από ιδιοτέλεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ελληνικής τράπεζας».
Ωστόσο, δεν συνελήφθη ποτέ καθώς ο Σταύρος εξαφανίστηκε και έζησε υπόδικος για 25 χρόνια. Αν και ακολούθησε δικαστικό βούλευμα εναντίον του για να διατηρηθεί σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του. Όταν τα αδικήματά του παραγράφηκαν, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ζει σήμερα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ