Η πίτα, οι "σύντεκνοι" και ο guest star Άδωνις

Μικρά στιγμιότυπα με...ιδιαίτερη σημασία, από την εκδήλωση της τοπικής ΝΔ

Κοπή πίτας με τον Άδωνι αλλά... και χωρίς τον Άδωνι για την τοπική ΝΔ χθες βράδυ!
Πώς γίνεται αυτό; “Ανειλημμένες υποχρεώσεις” δεν επέτρεψαν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να δει από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο να ευλογεί τα κομμάτια της γαλανόλευκης βασιλόπιτας.

Την ευλογία πάντως του Μακαριώτατου την έλαβε!

“Πρέπει να φύγει για να προλάβει την τελευταία πτήση” ήταν η εξήγηση που έδωσε από το βήμα των ομιλητών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

Το ίδιο ίσχυε και για τον Κρητικό ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, που έπρεπε να “πετάξει” για Βρυξέλλες.

Την λίγη ώρα που ήταν άπαντες παρόντες, το κλίμα φάνηκε να είναι εξαιρετικό και πολύ ενωτικό, κάτι που έκανε θετικότατη εντύπωση και στον κ. Γεωργιάδη.

“Τα Υπουργεία έχουν υποχρεώσεις!”

“Κρίμα που δεν έκατσες παραπάνω” είπε ο κ. Καρκανάκης στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του απάντησε: “Αδερφέ, τα Υπουργεία έχουν υποχρεώσεις!”.

Για τον Γιώργο και την Καντώ...

Η πιο συγκινητική στιγμή της χθεσινής βραδιάς ήταν στο ξεκίνημά της, όταν κι έγινε αναφορά στον Γιώργο Δεικτάκη και την Καντώ Αναστασάκη, δύο πρόσωπα που έφυγαν πρόσφατα από κοντά μας και προσέφεραν πάρα πολλά στην “γαλάζια” παράταξη.

Στις δύο ιδιαίτερες πατρίδες

Τι σύμπτωση πάντως κι αυτή! Το πρωί της Κυριακής ο Υφυπουργός Αθλητισμού βρισκόταν στη Φλώρινα, τον τόπο καταγωγής του Άδωνι Γεωργιάδη και το βράδυ κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο, όπου βρισκόταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων!

"Είχα την τύχη και την χαρά να βρεθώ στα μέρη του Άδωνι χθες, στη Φλώρινα, όπου είχα την τύχη να δω πραγματικούς πατριώτες να μιλάνε με τα πιο θερμά και συγκινητικά λόγια για τους Κρήτες!” τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

“Η μέρα ξεκίνησε με τον κύριο Αυγενάκη να είναι στην δική μου πατρίδα την ιδιαίτερη, την Φλώρινα, και τελειώνουμε με εμένα να είμαι στην ιδιαίτερη πατρίδα του κυρίου Αυγενάκη! Ωραίο! Αγαπάμε την Κρήτη, αγαπάμε το Ηράκλειο!” δήλωσε περιχαρής ο κ. Γεωργιάδης, με τον κ. Αυγενάκη του να του απαντά: “Άδωνι, είσαι πάντα καλοδεχούμενος εδώ. Η Κρήτη σε αγαπά και σε στηρίζει!”.

Η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων είχε και συνέχεια για τους δύο Υπουργούς.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, αφού πήρε την πρώτη δυνατή γεύση από το κρητικό κοινό, επαίνεσε δημόσια τον κ. Αυγενάκη “για τους κόπους τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έκανε ως γραμματέας”, που αποτυπώθηκαν στην κάλπη με τα εκλογικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αντεπέδωσε στον συνάδελφό του: “Το Ηράκλειο είναι δικός σου τόπος. Είσαι ένας άξιος μαχητής, που δέχθηκε μία χυδαία επίθεση από τον χειρότερο αντίπαλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να λασπώνει ανθρώπους που αξίζουν και δημιουργούν”.

Και μετά από όλα τα παραπάνω, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε σ’ εκείνο που τον ενώνει με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Και δεν είναι (μόνο) οι αδελφικοί δεσμοί της Κρήτης με την Μακεδονία, αλλά: “

“Μας συνδέει ότι εσύ, όπως κι εγώ, ξεκίνησες από το μηδέν και περπάτησες στο πεζοδρόμιο!”.

Με ένα “γεια σας σύντεκνοι” ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης και την ολοκλήρωσε χαρακτηρίζοντας την Κρήτη “υπέροχο τόπο”.

Οι δύο επέτειοι

Μετά τον προσήκοντα ... χαιρετισμό του, ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε δύο “θλιβερές επετείους”, που συνέπεσαν την ίδια μέρα, με την διαφορά λίγων ετών: “Η μία, η προ πενταετίας της πρώτης και τελευταίας φοράς Αριστερά, η άλλη πέρυσι με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών” υπενθύμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ήταν να μην βρεθεί η αφορμή, για να ξεκινήσει την εξαπόλυση μύδρων προς την Κουμουνδούρου, την οποία (ομολογουμένως) κι απολαμβάνει: “Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτες, Φαρισαίοι και υποκριτές. Αυτά που ζούμε με αυτούς τους τύπους, δεν έχουν προηγούμενο. Αυτοί είναι άπαικτοι! Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε για δεύτερη φορά μια τέτοια κυβέρνηση”.

“Άχαρο να μιλάς μετά τον Άδωνι”

Ο... άτυχος της βραδιάς ήταν ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου! Βλέπετε, η εσπευσμένη αναχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη τροποποίησε το πρόγραμμα των ομιλητών. Κι έτσι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο. Εκείνος που την... πάτησε, ήταν ο κ. Στεργίου που παραδέχθηκε από μικροφώνου ότι “είναι άχαρο να μιλάς μετά τον Άδωνι”, υποκλινόμενος στην ρητορική δεινότητα του κ. Γεωργιάδη.

“Πολύ ευχάριστες ειδήσεις”

Βέβαια, ο κ. Στεργίου μιλώντας στα ΜΜΕ, προανήγγειλε ότι “σύντομα θα έχουμε πολύ ευχάριστες ειδήσεις και για ένα έργο που χρονίζει αδικαιολόγητα, τον ΒΟΑΚ”, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να συμπληρώνει λίγο πιο μετά πώς το 2020 θα είναι μία χρονιά ευχάριστων εξελίξεων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, “για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα στην άσφαλτο”.

Ίδωμεν...

Στις 8 Φλεβάρη κατεβαίνει ο πρωθυπουργός για το Καστέλλι, πιθανότατα και για ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ.

Οι εγγυήσεις του Υπουργού

Ο κ. Γεωργιάδης αφού ευχήθηκε κι έδειξε σχεδόν σίγουρος ότι το 2020 θα είναι “μία καταπληκτική χρονιά”, θέλησε να προλάβει κι όσους ανησυχούν για τα... τσαλίμια των γειτόνων: “Μην ανησυχείτε. Δεν θα γίνουν ούτε θερμά επεισόδια, ούτε πόλεμος. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της Ελλάδος, με τις αξίες και την ιστορική μας παρακαταθήκη. Είμαστε φιλειρηνιστές, αδύναμοι όμως δεν είμαστε! Και το ξέρει καλά αυτό η Τουρκία. Και δεν νομίζω να θέλει να ρισκάρει. Ουδέποτε η Τουρκία ήταν τόσο απομονωμένη. Είμαστε στην καλύτερη θέση των συμμαχιών. Μην ανησυχείτε για αυτά. Εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει. Στην ανάπτυξη και στις νέες θέσεις εργασίας".

Από το στόμα σου και στου Θεού (και του Αλλάχ) το αυτί...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ