Η Πρωτοψάλτη, η ταύτιση απόψεων και το...ευχαριστώ στον Τσίπρα

Και...ευχάριστες μουσικές επιλογές είχε η εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ

Ευχάριστες οι μουσικές επιλογές πριν την έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης της τοπικής ΝΔ. Και Άλκηστι Πρωτοψάλτη είχε το πρόγραμμα, μόνο που δεν ακούστηκε το... σωστό τραγούδι: “Πάμε στον Άδωνι για καφέ” - έστω για... κοπή πίτας!

Αν πάντως ο Υπουργός Ανάπτυξης λειτούργησε ως προπομπός της άφιξης Μητσοτάκη στην Κρήτη, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης έπραξε το ίδιο (χωρίς να το επιδιώξει) για λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη, τον οποίο... προλόγισε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Τι εννοούμε; Όταν έγινε η είσοδος του Άδωνι Γεωργιάδη στο κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ο κ. Κεφαλογιάννης μιλούσε σε τοπικά ΜΜΕ.

Κι ενώ διατύπωνε τις θέσεις του για τα μεγάλα έργα του νησιού (Καστέλλι, ΒΟΑΚ) και για τα ελληνοτουρκικά, βλέποντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ γύρισε και είπε: “Και τώρα θα σας πει περισσότερα ο καλός συνάδελφος Άδωνις Γεωργιάδης, που μόλις έφτασε”.

Παρατηρήθηκε βεβαίως ταύτιση απόψεων μεταξύ των κυρίων Κεφαλογιάννη και Γεωργιάδη και στα δύο μεγάλα ζητήματα.

Ο Κρητικός ευρωβουλευτής, που γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνοτουρκικά (άλλωστε στην προηγούμενη θητεία του στις Βρυξέλλες υπήρξε πρόεδρος στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας), σημείωσε χαρακτηριστικά: “Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στα εθνικά μας δίκαια. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας ευνοεί τις ελληνικές θέσεις, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν απόλυτα υιοθετήσει αυτές τις θέσεις. Η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν ταραξίας στην περιοχή. Την καλούμε σε διάλογο. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια του διαλόγου. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια όποτε αυτό κι αν χρειαστεί".

Ο Υπουργός Υποδομών, μερικά λεπτά πιο μετά, μίλησε για διπλωματική απομόνωση των γειτόνων, σε αντίθεση με την χώρα μας που έχει χτίσει ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό. Παράλληλα, δήλωσε ότι είμαστε υπέρμαχοι της ειρήνης, αλλά και (“εάν χρειαστεί”) “αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία της Ελλάδος, με τις αξίες και την ιστορική μας παρακαταθήκη".

Τόσο ο κ. Κεφαλογιάννης, όσο και ο κ. Γεωργιάδης δήλωσαν αισιόδοξοι για το 2020. “Έχουμε τη φιλοδοξία, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τα παιδιά μας να ζήσουν σε ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια! (...) Τα πράγματα βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο και στο τέλος θα δρέψουμε τους καρπούς της ανάπτυξης, με τα έργα υποδομής που θα έχουν ολοκληρωθεί στην Κρήτη", υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής, “μην ανησυχείτε για τα ελληνοτουρκικά” καθησύχασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, “εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτά που πρέπει. Στην ανάπτυξη και στις νέες θέσεις εργασίας”.

Η “πρώτη και τελευταία φορά Αριστερά” και οι πλειστηριασμοί

Ο κ. Γεωργιάδης που ψάχνει... ευκαιρία να κατακεραυνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις “δύο θλιβερές επετείους του ΣΥΡΙΖΑ” (η “εκλογή της πρώτης και τελευταίας φοράς Αριστερά” και στην “ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών”) και μοιράστηκε με το ακροατήριό του την πιο νωπή τηλεμαχία που είχε με βουλευτή της Κουμουνδούρου.

Σε κάποιοι λοιπόν τηλεοπτικό πάνελ είχαν στείλει απέναντι από τον Υπουργό Ανάπτυξης τον βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη. “Άρχισε να με εγκαλεί για τους πλειστηριασμούς, επειδή θα εφαρμόσω έναν νόμο που εκείνος και το κόμμα του ψήφισε!” σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας: “Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψεύτες, Φαρισαίοι και υποκριτές. Αυτά που ζούμε με αυτούς τους τύπους, δεν έχουν προηγούμενο. Αυτοί είναι άπαικτοι! Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε για δεύτερη φορά μια τέτοια κυβέρνηση”.

Το... “ευχαριστώ” στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης... ευχαρίστησε ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα, διότι “εξευτέλισε τις αξίες της Αριστεράς”, υποστηρίζοντας ότι “την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνεις στην μεταπολίτευση δεν κατάφερε να φτάσει. Χρειάστηκε να έρθουν στην εξουσία για να δουν οι Έλληνες τι εστί Αριστερά”!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ