“Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει...” και οι μουσικές επιλογές!

Τι έγινε χθες το βράδυ στη συγκέντρωση της Φώφης

Θυμήθηκαν τα νιάτα τους (και πάλι!) χθες βράδυ αρκετοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που βαδίζουν στην τρίτη ηλικία!

Τα “περήφανα γηρατειά” σε κάθε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής (δεν τους αρέσει ο τίτλος, προτιμούν τον κλασικό) δίνουν βροντερό “παρών”. Δημιουργούν θερμή ατμόσφαιρα και κλέβουν την παράσταση!

Έτσι και χθες βράδυ στο Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”! Σαββατόβραδο και ο χώρος γέμισε, σκορπώντας ικανοποίηση και αισιοδοξία στα τοπικά στελέχη του κόμματος!

Το έχουμε ξαναγράψει: Οι πιστοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι κολλημένοι στα χρόνια του Ανδρέα! Είναι “πράσινοι” μέχρι το... μεδούλι και δεν το κρύβουν!

Το πώς κούναγαν τις σημαίες, το πώς χειροκροτούσαν! Ξανάνιωσαν! Καλύτερο Σαββατόβραδο δεν θα μπορούσαν να περάσουν! Έβλεπαν κιόλας τριγύρω τους φάτσες παλιών συντρόφων και στελεχών από το παρελθόν και το παρόν, και... εκστασιάζονταν!

Κάποιοι ακόμα πιο... κολλημένοι είχαν κάνει ένα με το σώμα τους αφίσες της Φώφης!



“Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει...”

Μπαίνοντας στο κηποθέατρο, εκτός από τις κάρτες και τα φυλλάδια υποψηφίων, μοιράζονταν και σημαίες. Ανάρπαστες έγιναν οι κλασικές, με τον πράσινο ήλιο, που “καπέλωσαν” εκείνες του Κινήματος Αλλαγής! Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της Φώφης Γεννηματά, μόνο οι λευκές σημαίες με τον ήλιο είχαν σηκωθεί... ψηλά!

Οι μουσικές επιλογές

Το γράψαμε τις προάλλες για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το γράψουμε και για το Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ): Πες μου τι μουσική ακούς, να σου πω τι κόμμα είσαι!

Εχθές βράδυ λοιπόν ο dj της εκδήλωσης έκανε καλό προγραμματάκι: Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν είχαν στίχους με πολλαπλό νόημα! Έστελναν πολλά μηνύματα...

Πάμε να δούμε μερικά από αυτά που ακούστηκαν και προκάλεσαν αίσθηση:


“Τα πάγια”, Σωκράτης Μάλαμας

Σταθερή επιλογή για το έντεχνο μουσικό κοινό!

Ο τίτλος του σηκώνει πολλή... ανάλυση. Ξεχωρίζει το εξής σημείο, στο κουπλέ: “Κι εγώ που θέλησα πολλά έμεινα με τα λίγα

μα γρήγορα συνήθισα τα νιάτα μου τ’ ατίθασα

έπλασα κόσμο μυστικό και μπήκα σε λημέρι

ξέχασα τις αγάπες μου που μου 'στησαν καρτέρι”.

Σε ποιους άραγε να πήγαινε το... μήνυμα;



“Πέρασε η μπόρα” , Αναστασία Μουτσάτσου – Νίκος Ζιώγαλας

Ένα τραγούδι που ταυτίστηκε με την ΑΕΚ, έγινε ο ύμνος των “κιτρινόμαυρων” φιλάθλων την πρώτη (ρομαντική) σεζόν του Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία της ομάδας (2004-2005). Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο του στίχο ταιριάζει απόλυτα και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Και τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, ίσως να ήταν και προσωπική επιλογή του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος είναι ένθερμος φίλος της ΑΕΚ.

“Αυτόν τον κόσμο τον Καλό” - Νίκος Ξυλούρης

Ανέκαθεν σταθερή αξία ο αείμνηστος Νίκος Ξυλούρης πριν από τις ομιλίες του ΠΑΣΟΚ, ειδικά εδώ στην Κρήτη...



“Η επιμονή σου” - Ελεωνόρα Ζουγανέλη & Κώστας Λειβαδάς

“Αχ να 'ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου

Σαν λες όλα θα γίνουνε κι ακούω τη φωνή σου

Σαν λες όλα θα γίνουνε κι ακούω τη φωνή σου

Αχ να 'ξερες τι δύναμη μου δίνει η δύναμή σου”... Αφιερωμένο εξαιρετικά από το κόμμα προς τον κόσμο.



“Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ χωρίς τραγούδι με τον ήλιο μέσα δεν γίνεται! Κι έτσι χθες βράδυ ακούστηκε το “Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”. Για να είμαστε ειλικρινείς, οι σκληροπυρηνικοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα περίμεναν τους πάλαι ποτέ ύμνους: “Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο” και το πιο... ροκ “Ο ήλιος ο πράσινος ο ήλιος που ανατέλλει...” - Έστω το “Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες

3 του Σεπτέμβρη να περνάς...”. Αλλά είμαστε σίγουροι, πώς αν χθες βράδυ έπαιζαν τέτοια κομμάτια, τα “περήφανα γερατειά” μέχρι και καπνογόνα θα άναβαν!

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα συνέβαινε αν η Φώφη Γεννηματά (ή ο Νίκος Παπανδρέου καλύτερα!) έκανε είσοδο με το Carmina Burana...

Πάντως, το αγαπημένο τραγούδι της κ. Γεννηματά είναι το «λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα», με το οποίο ξεκίνησε αλλά και έκλεισε η ομιλία της!


Δεν έβαλαν Ρίτα!

Το κλου της βραδιάς θα ήταν βέβαια να έβαζαν Ρίτα Σακελλαρίου, λατρεμένη τραγουδίστρια του Ανδρέα Παπανδρέου! Εκεί, δεν θα σταματούσαμε να μετράμε ζεϊμπεκιές! Και πρώτη απ’ όλους η κ. Γεννηματά, που κατά δήλωσή της αρέσκεται να ρίχνει τις στροφές της! Όλες και όλοι στα βήματα... του ιδρυτή – ηγέτη του ΠΑΣΟΚ! Σταθερές αξίες!

Μαντινάδες – συνθήματα!

Η όλη όμορφη ατμόσφαιρα ενέπνευσε πολλούς. Όπως ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λασιθίου Μανόλης Κλώντζας στο τέλος που αφιέρωσε την ακόλουθη μαντινάδα στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής: “Θα γίνει η Ελλάδα μας σε όλο τον κόσμο φάρος, με πρωτοπόρο το ΚΙΝΑΛ, με τόλμη και με θάρρος!”.

Από τη χθεσινή βραδιά, βεβαίως, έλειπαν μόνο τα συνθήματα... Ένας ηλικιωμένος, πάλι, μόλις παρουσιάστηκε ο Νίκος Παπανδρέου, με το που άκουσε το επίθετο ξετρελάθηκε και φώναζε μόνος του: “Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!”.

Είχαμε ωστόσο και καινούργια ομοιοκατάληκτα στιχάκια, τα οποία συζητήθηκαν χαμηλόφωνα σε πηγαδάκια, αν και υπό άλλες συνθήκες θα δονούσαν τα... ενετικά τείχη....

“Και πάλι πρώτοι, με αρχηγό τη Φώφη!” και “Φώφη προχώρα με θάρρος και σουφλέ* για να μην γίνει ο χάρτης ποτέ της Κρήτης μπλε!”...

*Το σουφλέ αναφέρθηκε ειδικά γιατί αποτελεί την σπεσιαλιτέ της κ. Γεννηματά!



Αποθέωση, σφυρίγματα και αποδοκιμασίες!

Έγινε και λιγάκι... γήπεδο το κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης”, σε μερικές πολύ συγκεκριμένες στιγμές...

Το κοινό χειροκροτούσε θερμά και παρατεταμένα (μέχρι και σφυρίγματα είχαμε!) τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τους Σταύρο Αρναουτάκη και Γιάννη Κουράκη, που θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, αντίστοιχα!

Δεν έκανε το ίδιο όταν η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε όσους μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, μ’ έναν ηλικιωμένο να βροντοφωνάζει από κάτω: “Στο καλό να πάνε! Δεν τους έχουμε ανάγκη!”, ενώ και ορισμένοι γύρω του δεν δίστασαν μέχρι και να γιουχάρουν!



Οι οπαδοί του Χρηστίδη!

Θα περίμενε κανείς ότι ο Παύλος Χρηστίδης, ως νεαρός, θα είχε απήχηση στις μικρότερες ηλικίες! Αλλά, οκ, εχθές η νεολαία μειοψηφούσε (κακά τα ψέματα). Το να υπάρχει όμως τέτοια αγάπη προς το πρόσωπό του από ορισμένους παλιούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αγκαλιά τις σημαίες με την ήλιο, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε έτσι εύκολα!

Η απουσία του Νίκου και η (καθυστερημένη) εξήγηση

Τον Νίκο Ανδρουλάκη έψαχναν πολλοί χθες, όμως ο Κρητικός ευρωβουλευτής απουσίαζε απ’ την εκδήλωση. Αναρωτήθηκαν αρκετοί, πώς είναι δυνατόν να λείπει από την κεντρική προεκλογική ομιλία της παράταξής του στην πόλη του. Ώσπου ήρθε η εξήγηση, έστω και στο τέλος, από το μικρόφωνο: Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν στη Λάρισα, σε αντίστοιχη εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής.

Τον ίδιο εκπροσώπησαν επάξια φίλοι και συγγενείς του, όπως ο πατέρας του Μαρίνος Ανδρουλάκης και η αδελφή του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ