Οι εκλογές στο δήμο Μινώα... και το χουνέρι του Καστελλίου !

Ο εκλογικός νόμος και η μη εκπροσώπηση ενός ιστορικού οικισμού

Ήταν που ήταν το εκλογικό θρίλερ των δημοτικών εκλογών η αναμέτρηση του δήμου Μινώα, με τη νίκη στο φίνις για το Μανόλη Φραγκάκη, έρχεται κι ένα ακόμα στοιχείο να δώσει τροφή για σκέψη αλλά και προβληματισμό για τη νέα δημοτική αρχή. Οι εκλογές αποτελούν παρελθόν, αλλά στο νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου δεν υπάρχει κανένας εκλεγμένος από το δεύτερο κεφαλοχώρι του δήμου, το Καστέλλι!

Τα έφερε έτσι η... μοίρα αλλά και τα τερτίπια του εκλογικού νόμου που όσοι εξελέγησαν στο κεντρικό όργανο του δήμου, προέρχονται είτε από τις άλλες δημοτικές ενότητες ( Αρκαλοχώρι - Θραψανό) είτε από χωριά του πρώην δήμου Καστελλίου, αλλά όχι από το ίδιο το Καστέλλι!

Ο μοναδικός που αρχικά εκλέγονταν, όντας Καστελλιανός, ήταν ο Γιώργος Μαυραντωνάκης, ο οποίος όμως έχασε την εκλογή, καθώς κέρδισε τη μάχη της εκλογής ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κασάκης. Σίγουρα είναι ένα θέμα και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης ώστε η παλιά πρωτεύουσα της επαρχίας Πεδιάδας να μη νοιώσει παραγκωνισμένη και εκτός των κέντρων λήψης αποφάσεων !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ