Το πανηγυρικό κλίμα και ο...πολιτικός πολιτισμός!

Η ψυχραιμία του Βασίλη Λαμπρινού, τα δάκρυα χαράς και τα...στρατηγεία

Έμεναν λίγα λεπτά για την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων: Στα εκλογικά κέντρα και των δύο “μονομάχων” σχεδόν η ίδια εικόνα: Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο πολύς κόσμος συγκεντρωνόταν. Όλοι μπροστά από μία οθόνη. Με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Τα τσιγάρα να αναβοσβήνουν, οι παλμοί της καρδιάς να είναι σε... ένταση. Ίδια συναισθήματα: Αγωνία και πίστη. Ώσπου ξεκίνησε το κοντράστ...

Στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Κουράκη, παρά την απογοήτευση, οι φίλοι και τα μέλη του συνδυασμού “Ηράκλειο 3.7.5” εξακολουθούσαν να προσέρχονται. Συζήταγαν, ανέλυαν το αποτέλεσμα, μα πάνω απ’ όλα ήθελαν να συναντήσουν προσωπικά τον επικεφαλής της παράταξης για να του εκφράσουν τη στήριξή τους · Στις χαρές και στις λύπες ήταν εκεί – οι φίλοι άλλωστε στα δύσκολα φαίνονται!

Πανηγύρια χ2!

Το “στρατηγείο” του Βασίλη Λαμπρινού ήταν μοιρασμένο: Το ένα του τμήμα ήταν στην Ίδης, και το άλλο στην Δικαιοσύνης.

Είχε δεν είχε πάει 8 το βράδυ και μπαίνοντας κανείς μέσα στο δεύτερο τμήμα, στα γραφεία του συνδυασμού, έβλεπε κλαμένα πρόσωπα! Ήταν δάκρυα χαράς και δικαίωσης για τους ανθρώπους της “Δύναμης Πολιτών”, που αισθάνονταν ότι πραγματοποίησαν ένα "μικρό θαύμα", ανατρέποντας -όπως και το 2014- το... παιχνίδι! Τα χειροκροτήματα, οι εναγκαλισμοί και οι ασπασμοί ήταν συνεχείς!

Στιγμές ευτυχίας!

Στο μεγάλο τραπέζι, στην προεδρική θέση καθόταν ο κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο επανεκλεγείς δήμαρχος παρακολουθούσε με την ψυχραιμία που τον διακρίνει τα αποτελέσματα, ενώ δεχόταν τα συγχαρητήρια των συνεργατών του. Η πιο ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο, ήταν η αγκαλιά με τον εγγονό και την κόρη του, τη Δάφνη. Είναι αυτό το νέκταρ της οικογενειακής ευτυχίας που δεν συγκρίνεται με τίποτα...

“Το Ηράκλειο πάνω απ’ όλους και απ’ όλα”

Ο κ. Λαμπρινός στις πρώτες του δηλώσεις αφιέρωσε τη νίκη του στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού του, κυρίως σε αυτούς που δεν εκλέχθηκαν. Τους θέλει όλους κοντά του, όπως είπε. Και λέγοντας όλους, εννοεί κι όλες τις παρατάξεις. Εξάλλου δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει συνθέσεις και συναινέσεις.

“Το Ηράκλειο πάνω απ’ όλους και απ’ όλα”, ήταν η φράση που έβγαινε από τα χείλη των περισσοτέρων στα γραφεία της “Δύναμης Πολιτών”.

“Ήταν μία νίκη της πόλης. Νίκησε η ψυχή της πόλης. Πάμε όλοι μαζί για το καλό του Ηρακλείου, κοιτάμε μόνο μπροστά”, έλεγαν και ξαναέλεγαν οι στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λαμπρινού.

Πανηγυρικό κλίμα και πολιτικός πολιτισμός

Ο κ. Λαμπρινός έφτασε στο εκλογικό του κέντρο στην Ίδης συνοδευόμενος από πάρα πολλούς φίλους και στελέχη του συνδυασμού του. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, καθώς η πομπή διέσχιζε με θριαμβευτικό τρόπο τη Δικαιοσύνης. Κι έγινε ακόμη πιο γιορτινό, κατά την άφιξη του δημάρχου Ηρακλείου στην Ίδης. Εκεί τον περίμεναν πάρα πολλοί υποστηρικτές του, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ