Βραζιλία: Ο Λούλα ντα Σίλβα διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του Ζαΐρ Μπολσονάρο

Βραζιλία: Ο Λούλα ντα Σίλβα διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του Ζαΐρ Μπολσονάρο
Newsroom
Newsroom

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, έναντι του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Genial/Quaest που δόθηκε σήμερα (6.7.2022) στη δημοσιότητα.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συγκεντρώνει ποσοστό 45% στον πρώτο γύρο των εκλογών, 14 μονάδες περισσότερες από τον Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ο τελευταίος κέρδισε μία μονάδα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του Ιουνίου, που τον έφερνε στο 30%. Στον δεύτερο γύρο μεταξύ τους, ο Λούλα εκτιμάται ότι θα κερδίσει με διαφορά 19 ποσοστιαίων μονάδων (53% έναντι 34%).

Σε ποσοστό 47% οι Βραζιλιάνοι έχουν αρνητική άποψη για την κυβέρνηση του Μπολσονάρου. Το ποσοστό εκείνων που έχουν θετική γνώμη αυξήθηκε κατά μία μονάδα, στο 26%. Για το 44% των ερωτηθέντων, η οικονομική κατάσταση παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η Pollster/Quaest πήρε συνέντευξη από 2.000 ψηφοφόρους μεταξύ 29 Ιουνίου-2 Ιουλίου. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στις 2 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ