Σύσκεψη την Τρίτη στη ΔΟΕ για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύσκεψη την Τρίτη στη ΔΟΕ για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ΔΟΕ θα έχει αύριο Τρίτη (16/03) συνάντηση με ομοσπονδίες από ολόκληρο τον κόσμο και σε αυτή είναι πιθανό να κριθεί και το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ με τους επικεφαλής  διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού (covid-19) και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Ένα μεγάλο θέμα είναι τα προ ολυμπιακά τουρνουά και αγώνες σ' όλα τα σπορ. Τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά σχεδόν όλα έχουν αναβληθεί και έχουν μεταφερθεί τον Ιούνιο.

Η ΔΟΕ έχει δώσει ως τελική ημερομηνία για την επίτευξη ορίων την 30η Ιουνίου και οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 24/7-9/8.

Πολλές παγκόσμιες ομοσπονδίες θέλουν ν' ακυρώσουν τα προ ολυμπιακά και να προκρίνονται οι αθλητές από το τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ή τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα.

Αρκετές είναι και οι φωνές αθλητών για ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σημαντικό ρόλο σ' αυτό θα παίξουν οι ΗΠΑ. Ήδη ο πρόεδρος Τραμπ έχει ζητήσει την μετάθεση των Αγώνων για το 2021.

Εάν οι Αμερικανοί θέσουν... βέτο είναι σίγουρο ότι θ' ακολουθήσουν δεκάδες χώρες οπότε η ζημιά είναι τεράστια.

Όλα είναι ανοιχτά ακόμη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ΔΟΕ θα πρέπει να πάρει την πιο σωστή απόφαση και άμεσα...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ