Τυνησία: 23 νεκροί και 623 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τυνησία: 23 νεκροί και 623 επιβεβαιωμένα κρούσματα

«Θα φθάσουμε σε μια φάση που κόσμος θα πεθαίνει στον δρόμο και στις πύλες νοσοκομείων εάν δεν τηρήσουν οι πάντες τον γενικό περιορισμό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της αφρικανικής χώρας

 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην επικράτεια της Τυνησίας αυξήθηκε σε 623 και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 23, ανακοίνωσε ο τυνήσιος υπουργός Υγείας Αμπντουλατίφ Μέκι χθες Τρίτη.

«Θα φθάσουμε σε μια φάση που κόσμος θα πεθαίνει στον δρόμο και στις πύλες νοσοκομείων εάν δεν τηρήσουν οι πάντες τον γενικό περιορισμό» που έχει επιβληθεί στις κινήσεις των πολιτών, προειδοποίησε ο Μέκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Δεν θα είμαστε καν σε θέση να μετρήσουμε τους νεκρούς εάν οι γενικές οδηγίες για την ασφάλεια και την υγεία ώστε να αντιμετωπίσουμε τον νέο κορωνοϊό δεν τηρηθούν, ιδίως ο γενικός περιορισμός και η απαγόρευση κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποστασιοποίηση», επέμεινε ο τυνήσιος υπουργός Υγείας.

Την 20ή Μαρτίου, η κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού των κινήσεων των πολιτών σε όλη την επικράτεια για 14 ημέρες, από την 22α Μαρτίου ως την 4η Απριλίου. Την 31η Μαρτίου, η ισχύς του μέτρου παρατάθηκε για άλλες δύο εβδομάδες, από την 5η Απριλίου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ