Ηράκλειο: Το Οργανωμένο αναλαμβάνει τη νέα έρευνα για τη δολοφονία-θρίλερ

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ηράκλειο: Το Οργανωμένο αναλαμβάνει τη νέα έρευνα για τη δολοφονία-θρίλερ

Ελπίδες για εξιχνίαση της μυστηριώδους υπόθεσης της Jean Hanlon

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Μία δολοφονία-θρίλερ που διαπράχθηκε πριν από 12 και πλέον χρόνια καλείται σήμερα να διερευνήσει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, με την ελπίδα να φωτιστούν πτυχές που όλα αυτά τα χρόνια παρέμειναν στο σκοτάδι. Πρόκειται για τη δολοφονία της 54χρονης Βρετανίδας Jean Hanlon, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τον Μάρτιο του 2009.

Η επιμονή των  τριών γιων της 54χρονης να βρουν την άκρη του νήματος και να μάθουν  τι συνέβη στη μητέρα τους εκείνη τη μοιραία νύχτα, βρήκε για μία ακόμα φορά πρόσφορο έδαφος  στους κόλπους της Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Cretalive πριν από λίγο καιρό δόθηκε το πράσινο φως για την ανάθεση του νέου κύκλου ερευνών  στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις αντιξοότητες καθώς μιλάμε για μία δολοφονία του 2009,  η Ελληνική Δικαιοσύνη (ο αρμόδιος εισαγγελέας και η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση) θέλησαν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα εξιχνίασης της υπόθεσης και έτσι ρίχνουν στη «μάχη» την συγκεκριμένη ειδική υπηρεσία.

Το Cretalive επικοινώνησε  με το δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης Jean Hanlon, κ. Απόστολο Ξυριτάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πράγματι ξεκινά νέος κύκλος ερευνών. Υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή μόνο ικανοποίηση επιφέρει στα παιδιά της 54χρονης Βρετανίδας, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν αδιάκοπα για την ανάδειξη της αλήθειας, ζητώντας μόνο να δικαιωθεί η μνήμη της αγαπημένης τους μητέρας. Όπως σχολίασε, οι αρμόδιες Αρχές για μία ακόμα φορά στάθηκαν με ευαισθησία απέναντι στο αίτημα της οικογένειας που επιμένει να μάθει τι έγινε την επίμαχη νύχτα.

Το πτώμα της 54χρονης, η οποία επέλεξε να ζήσει στην Κρήτη μία όμορφη και ήρεμη ζωή,  εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, δηλαδή στις 9 Μαρτίου του 2009. Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της  οφείλεται σε πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους, αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα. Τελικώς ο θάνατός της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας αναπόφευκτα νέα τροπή στις έρευνες.

 

Δείτε επίσης:

Δολοφονία Jean Hanlon: Η παλιά υποψία, η εμπιστευτική πληροφορία και ο νέος κύκλος ερευνών

Δέκα χρόνια αναζητούν απαντήσεις για το θάνατο της μητέρας τους

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ