Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ από το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ από το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων

Εδώ και εννέα μήνες τα μέλη του βρίσκονται αντιμέτωπα με την ανεργία.

"Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε 9 μήνες αντιμέτωποι με την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος που να μας επιτρέπει να επιβιώσουμε. Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης τελείωσαν. Τα επιδόματα ανεργίας κάνουν μέχρι και τρεις μήνες να πιστωθούν στους λογαριασμούς ορισμένων συναδέλφων και η παράταση του ταμείου για όσους λήγει άμεσα αφήνει μεγάλη μερίδα ανέργων εκτός με τις προϋποθέσεις που βάζει", αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων.

Τονίζει, ακόμα, μεταξύ άλλων, πως "την ίδια στιγμή φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά. Στους χώρους δουλειάς που παραμένουν σε λειτουργία, η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάει κόκκινο, ενώ τα μέτρα προστασίας είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα, την ίδια ώρα η πανδημία θερίζει. Την ίδια ανασφάλεια βιώνουμε όλοι όσοι ακούμε εμβόλια και εμβόλια δεν θα δούμε για πολλούς ακόμη μήνες.

Τα Σωματεία του κλάδου που υπογράψαμε τα υπομνήματα του Απρίλη και του Ιούνη του 2020 απαιτώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, παλεύουμε και απαιτούμε:
 
Να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στον ΟΑΕΔ.
Εισόδημα για όλους. Επέκταση επιδόματος για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αύξηση του επιδόματος στα 600 ευρώ.
Καμία απώλεια θέσεων εργασίας, να επαναπροσληφθούν ΟΛΟΙ οι εποχικοί συνάδελφοι είτε δούλεψαν είτε ήταν σε αναστολή.
Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, υποχρεωτική.

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων συμπορεύεται με δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου σε όλη την χώρα και καλεί σε συμπόρευση τα Σωματεία του Νομού Χανίων που έχουν εποχικά εργαζομένους, ώστε κάθε συνάδελφος να έχει εισόδημα και μέτρα προστασίας της ζωής του! Τα μέτρα που οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους αυτή την ώρα θεσπίζουν, έρχονται για να μείνουν. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ να πληρώσουμε τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης. 

Το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων συνεδρίασε με βάση τα παραπάνω την Παρασκευή 23/1 και αποφάσισε την κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Χανίων την Τετάρτη 27/1 στις 10:30π.μ. ώστε να καταθέσουμε υπόμνημα με τα αιτήματα μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
    
Καλούμε τα Σωματεία του Νομού Χανίων που έχουν εποχικά εργαζομένους, τους συνάδελφους στα Ξενοδοχεία, στο Αεροδρόμιο που έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, στα τουριστικά γραφεία, το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, να συμπορευθούν μαζί μας και να στηρίξουν τον αγώνα των όλων εργαζομένων για την εξασφάλιση του εισοδήματος μας!"
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ