Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: "Νεκρανάσταση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ειρήνη» των Γουρνών"

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: "Νεκρανάσταση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ειρήνη» των Γουρνών"

"Το περιφερειακό συμβούλιο θα έπρεπε να έχει ΉΔΗ συνεδριάσει για να εκτιμήσει την κατάσταση των δομών Υγείας στην Κρήτη" αναφέρει

 Αυτές τις κρίσιμες ώρες, το περιφερειακό συμβούλιο θα έπρεπε να έχει ΉΔΗ συνεδριάσει για να εκτιμήσει την κατάσταση των δομών Υγείας στην Κρήτη. Όμως  στη συνεδρίασή του που θα γίνει «δια περιφοράς» στις 26 του Μάρτη, περιλαμβάνονται μόνο θέματα ρουτίνας, χωρίς να γίνεται καν λόγος για την οριακή κατάσταση στη δημόσια υγεία και τον κίνδυνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Εξαίρεση ένα θέμα που η περιφερειακή διοίκηση έκρινε πιο σοβαρό και επείγον: η πρόταση για νεκρανάσταση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ειρήνη» των Γουρνών.

Αυτή η ΑΕ -δηλαδή μια εταιρεία που  λειτουργεί με όρους ιδιωτικής αγοράς - είχε συσταθεί πριν πολλά χρόνια για να διαχειριστεί τον χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια και όχι για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και να αξιοποιήσει τον χώρο προς όφελος του λαού της περιοχής. Στη συνέχεια, είχε οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Τώρα όμως που – με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου – δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση του χώρου προτείνουν την ενεργοποίηση της εταιρείας και αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η περιφερειακή αρχή, αντί να συζητήσει για τη θωράκιση της υγείας και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, προτρέχει να είναι έτοιμη να συμμετέχει μαζί με τους μεγαλοεπενδυτές στην ιδιωτικοποίηση της πρώην βάσης στις Γούρνες. Αξιοποιούν την κατάσταση με την πανδημία για να περνούν με συνοπτικές διαδικασίες  τους στόχους της ιδιωτικοποίησης. Ντροπή!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει την πρόταση και επιμένει :

--στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου της πρώην βάσης και αξιοποίησή του προς όφελος του λαού

--στη διάλυση της Ανώνυμης Εταιρείας όπως και του ΤΑΙΠΕΔ που διαχειρίζεται την ιδιωτικοποίηση

--εδώ και τώρα να αντιμετωπιστούν οι  τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας - στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού σε στελέχωση και εξοπλισμό.

--εδώ και τώρα να στηριχτεί το εισόδημα και τα δικαιώματα μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών για να μη μετατεθούν στις πλάτες τους όλα τα βάρη της κρίσης προκειμένου να στηριχτούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ