Νέα μεγάλη νίκη: Ανάσα ανακούφισης για 135 συμβασιούχους!

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Παραμένουν στην εργασία τους μέχρι τον Οκτώβριο

Νέα μεγάλη νίκη και ανάσα ανακούφισης χθες για τους 135 συμβασιούχους του δήμου Ηρακλείου οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει θετική προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης για να παραμείνουν στις εργασίες τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι μέσω προσωρινής διαταγής που εκδόθηκε την Τετάρτη από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν στις 30 Ιουνίου 2023, δηλαδή σε λίγες ημέρες από σήμερα. Ωστόσο με ρύθμιση της υπηρεσιακής κυβέρνησης είχε δοθεί παράταση στους εργαζομένους μέχρι τις 15 Ιουλίου 2023 προκειμένου να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης.

Όμως με τη στήριξη και του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου οι νομικοί εκπρόσωποι των συμβασιούχων  προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων τα οποία έγιναν δεκτά από το δικαστήριο κι έτσι οι 135 συμβασιούχοι παραμένουν στην εργασία τους.

Πρόκειται για συμβασιούχους οι οποίοι υπηρετούν σε θέσεις καθαριότητας, διοικητικές αλλά και πολλές μονοπρόσωπες θέσεις, που όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, εάν αποχωρούσαν θα προκαλούνταν σοβαρότατο πρόβλημα στη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών.

Το τακτικό δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα -που θα καθορίσουν οριστικά πλέον την τύχη των 135 συμβασιούχων εργαζομένων- έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι για άλλη μία φορά βρέθηκαν πλάι στους συμβασιούχους το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΠΟΕ/ΟΤΑ, καθώς και η ΓΣΕΕ.

 

Δείτε επίσης:

Αυτή είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τους συμβασιούχους

Στο πλευρό των 135 συμβασιούχων το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Κύμα απορριπτικών αποφάσεων για τους συμβασιούχους εργαζόμενους


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ