Οι προτάσεις της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στη Βουλή

Οι προτάσεις της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στη Βουλή

Μέσω αναφοράς του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη

Με Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, η οποία απευθύνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κοινοποιεί την ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι αναγκαίες προτάσεις που πρέπει να ληφθούν από την πλευρά της Πολιτείας, για την ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ιστορική απόφαση περί αναστολής των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, έδωσε το πράσινο φως σε όλα τα κράτη – μέλη να προχωρήσουν σε κάθε αναγκαία παρέμβαση, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Πολιτεία, οφείλει να ακούσει την κραυγή απόγνωσης του εμπορικού κόσμου, ο οποίος βιώνει τις πρωτόγνωρες συνέπειες της νέας κρίσης και να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας».

Με την επιστολή τους τα μέλη της Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, αφού κάνουν αναφορά στο πως έχει διαμορφωθεί η επιχειρηματική πραγματικότητα, ζητουν από την Κυβέρνηση:

 

1)         Επιδότηση της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού αλλά και των εκπροσώπων - διαχειριστών των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή αλλά και αυτών που παραμένουν σε λειτουργία με δραματική όμως μείωση του τζίρου τους.

2)         Αναστολή υποχρέωσης πληρωμών κάθε είδους φόρων (ΦΠΑ. ΕΝΦΙΑ, κλπ), ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων τραπεζικών προσωπικών και επιχειρηματικών, δημοτικών οφειλών κλπ. και ρυθμίσεων τουλάχιστον για 4 μήνες. Με την επανεκκίνηση της οικονομίας και μέχρι να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα, τα συσσωρευμένα ποσά να ρυθμιστούν, σε 120 δόσεις παντού.

3)         Αναστολή κάθε είδους πλειστηριασμών και πωλήσεων κόκκινων δανείων.

4)         Περιορισμένη αποδέσμευση των προσωπικών και επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών από το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες για βιοποριστικούς σκοπούς.

5)         Η τετράμηνη αναστολή δόσεων στις τράπεζες να επεκταθεί και σε όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο σε αυτούς που θα λάβουν τα 800 ευρώ.

6)         Εκτός των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων το μέτρο ενίσχυσης των 800 € να επεκταθεί και στις άλλες επιχειρήσεις (προσωπικές, ανώνυμες, ΙΚΕ) είτε παραμείνουν ανοιχτές είτε έχουν κλείσει.

7)         Επιδότηση για το δώρο του Πάσχα, διότι είναι αδύνατο να καταβληθεί με επιχειρήσεις κλειστές ή να υπολειτουργούν.

8)         Ειδική μέριμνα των επιχειρήσεων που δεν θα εισπράξουν αξιόγραφα που προέρχονται από τουρίστες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, κλπ), δεδομένου ότι για τις επιχειρήσεις αυτές λόγω της πανδημίας έχει ακυρωθεί ο οικονομικός προγραμματισμός τους.

9)         Κλείσιμο στις εμπορίες αυτοκινήτων με κρατική εντολή ώστε το προσωπικό τους να συμπεριληφθεί στην ομπρέλα προστασίας.

10)       Ένταξη στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας της φύλαξης σε 24ωρη βάση των εμπορικών καταστημάτων, για όσο χρονικό διάστημα αυτά θα παραμένουν κλειστά.

11)       Επιδότηση ενοικίου των επιχειρήσεων

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ