Ταξιτζήδες Ηρακλείου: "Έχει ξεκινήσει πόλεμος εις βάρος μας χωρίς προηγούμενο"

Ταξιτζήδες Ηρακλείου: "Έχει ξεκινήσει πόλεμος εις βάρος μας χωρίς προηγούμενο"

Διαμαρτυρία και στάση εργασίας την Παρασκευή

Σκληρή ανακοίνωση, με την οποία προαναγγέλλουν στάση εργασίας και κινητοποιήσεις για σήμερα Παρασκευή, εξέδωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου. Στο φόντο, η κόντρα που έχει ξεσπάσει για την παραχώρηση θέσης στάσης του αστικού ΚΤΕΛ εντός του λιμένα Ηρακλείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Ο πόλεμος ο οποίος έχει ξεκινήσει  ενάντια στα ταξί της πόλης του Ηρακλείου δεν έχει προηγούμενο .

Το Αστικό Κτελ, η ιδιωτική επιχείρηση, η οποία έχει την εύνοια του Δήμου Ηρακλείου με την σκανδαλώδη  χρηματοδότηση των 640.000 ευρώ, από την απευθείας ανάθεση για μια δωρεάν συγκοινωνία, που εξυπηρετεί μόνο το 5% των πολίτων της πόλης, για δυο γραμμές τις οποίες δημιούργησε ο Δήμος για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης συγκοινωνιακά,  με την προϋπόθεση να παρκάρουν οι πολίτες σε λιμάνι και Παγκρήτιο αντίστοιχα, έχουν μετατραπεί πλέον  σε κανονικές επιδοτούμενές  γραμμές με τις ευλογίες των εμπλεκόμενων φορέων,  τα κατάφεραν και το πέτυχαν.

Δωρεάν mini bus για αποσυμφόρηση, αλλά και τα μεγάλα λεωφορεία (φισούνες ) να είναι μέσα στο κέντρο. Πληρώνουν οι πολίτες για μια ιδιωτική επιχείρηση χωρίς όφελος για το σύνολο τους αλλά για τους λίγους ,τα κατάφεραν και το πέτυχαν .

Τώρα οι βλέψεις τους μεταφέρθηκαν μέσα στο λιμάνι. Ενώ ήδη υπάρχει αφετηρία δωρεάν μεταφοράς (επιδοτούμενη για το Αστικό Κτελ) από το λιμάνι προς το κέντρο και στάση στα 30 μέτρα από τον επιβατικό σταθμό, με κιόσκι έκδοσης εισιτηρίων και διαμορφωμένη εσοχή που έγινε το 2014, καταργώντας τον μοναδικό ποδηλατόδρομο του Ηρακλείου για χάρη του Αστικού Κτελ και με έξοδα του ΟΛΗ.

Έρχεται εκ νέου και ζητά νέες στάσεις και αφετηρία στο ήδη κορεσμένο χώρο του λιμανιού.

Μήπως ο στόχος του προέδρου του Αστικού Κτελ και του Διευθύνοντα Σύμβουλου του ΟΛΗ είναι το μονοπώλειο του Αστικού Κτελ στο λιμάνι, μιας και διαθέτει και την επιχείρηση με τα ανοικτά λεωφορεία, πετώντας τα ταξί εκτός λιμανιού (δεν ξέρουμε ποια η σχέση των δύο ανδρών αλλά μας προβληματίζει).

Σας γνωστοποιούμε ότι ξεκινάμε έναν αγώνα για την αξιοπρέπεια και επιβίωση του ταξί ενάντια σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ξεκινάμε αύριο σε πρώτη φάση, 8:30 π.μ έξω από τα γραφεία του ΟΛΗ με διαμαρτυρία και στάση εργασίας των ταξί έως τις 12:30 μ.μ.

Ζητάμε να παραμείνει ως έχει η δωρεάν γραμμή για του πολίτες του Ηρακλείου (επιδοτούμενη γραμμή για το Αστικό Κτελ) , καθώς επίσης και η στάση που υπάρχει στα 30 μέτρα από τον επιβατικό σταθμό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιλογής μεταφορικού μέσου, αλλά  και να υπάρχει περιθώριο επιβίωσης και του ΤΑΞΙ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ