To πιο εντυπωσιακό καλοκαιρινό γλυκό με λίγα υλικά

Φτιάξε στο πι και φι το πιο λαχταριστό Banoffee όπως η Melisoula

Αυτή η εύκολη συνταγή Banoffee συνδυάζει μια τραγανή βάση απο μπισκότο, μαλακή και γλυκιά dulce de leche, χοντρές φέτες φρέσκιας μπανάνας και σαντιγί.

Υλικά
Για την βάση:
220γρ. μπισκότα τριμμένα
100γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο (400 γραμμαρίων)
3 ώριμες μπανάνες
500 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα multi ή σε μια σακούλα Ziploc τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει το βούτυρο παντού.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση 22-24 εκ. Πατάμε καλά το μείγμα του μπισκότου με την παλάμη μας ή με ένα κουτάλι επειδή δε θα το ψήσουμε και πρέπει να είναι συμπαγές. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπωλ ή στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλατος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Δεν το χτυπάμε πολύ γιατί μπορεί να μας κόψει.

Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί η βάση καλά, βάζουμε από πάνω την καραμέλα βουτύρου και την απλώνουμε παντού με ένα κουτάλι. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω από την καραμέλα.

Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε από πάνω με σαντιγί και περιχύνουμε λίγη καραμέλα για διακόσμηση.

Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Η τάρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ