Ο δεκανέας αλλαγής

Απόψεις | 13.11.17 07:50
Θέλουν 10 χρόνια ή 10 μήνες μέλλον στην παράταξη;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ο Κόσμος της Κεντροαριστεράς ας αποφασίσει...

 Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής


Υπήρχε μια διαχρονική φράση στα στόματα των απανταχού αναρχικών που θα την έχετε δει αποτυπωμένη και ως σύνθημα σε τοίχους της πόλης: αν επρόκειτο οι εκλογές να έφερναν αλλαγή... θα τις είχαν καταργήσει !

Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα: το σύστημα διαχρονικά ξέρει να προσαρμόζεται και να απαντά στα λογής λογής αιτήματα για ανατροπή, αντίδραση στα κακώς κείμενα, ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, ανάγκη για να πάρουμε αλλοιώς τα πράγματα γιατί δεν πάει άλλο. Μην πάτε μακριά, ένα πισωγυρίσμα της μνήμης στην εποχή που τα νταούλια και οι πίπιζες της υπαρκτής Αριστεράς στη χώρα μας, ξεσήκωναν τα πλήθη καλλιεργώντας φρούδες προσδοκίες για σκίσιμο των μνημονίων και επιστροφή στην ψευδεπίγραφη κανονικότητα, σε πείθει πως το σύνθημα λέει την αλήθεια!

Ωστόσο, ο κόσμος καλά κάνει κι ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Με μια χώρα που μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτών της θα επιζητεί το μέτρο, την ψύχραιμη ματιά και εκείνους που θα θέλουν να την πάνε μακριά, βλέποντας στις επόμενες γενειές κι όχι στις ερχόμενες εκλογές. Που δεν γουστάρουν τη ρητορική του Καρανίκα, μα ούτε το ψευτομπογιάντισμα του Άδωνη.

Γι’ αυτό και επέλεξαν να πάνε χτες, τόσο μαζικά, στις κάλπες για το νέο Φορέα της Κεντροαριστεράς. Κι έδωσαν τα χαραχτηριστικά του τέλους ενός μικρού κόμματος και την επανίδρυση μιας λαβωμένης παράταξης. Όχι γιατί περιμένουν ως δια μαγείας να λυθούν τα προβλήματα τους μ´ ένα πάτημα του κουμπιού, αλλά γιατί ξέρουν πως όταν απουσίαζε ο ενδιάμεσος χώρος από την Ελλάδα ή ήταν πολιτικά αδύναμος, τότε οι συμφορές άφηναν αποτύπωμα στην πλάτη της χώρας.

Οι πολίτες ,λοιπόν, μίλησαν και μάλιστα ηχηρά! Έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα... στο χέρι τους είναι να κάνουν και το επόμενο. Και να ξαναγεμίσουν τις κάλπες και την ερχόμενη Κυριακή.Αν θέλουν να δώσουν χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια στο νέο Φορέα έχουν την ιστορική στιγμή να επιλέξουν το νέο και φρέσκο πρόσωπο της παράταξης και να ταυτιστούν με το δρόμο που χαρτογράφησε ψηφίζοντας μαζικά η νέα γενειά ... η φουρνιά της κρίσης.

Αν πάλι θέλουν να πορευτούν στα ασφαλή και λιμνάζοντα ύδατα του κόμματος ξέρουν που θα πάνε, φοβάμαι όμως πως δεν θα «αγοράσουν» περισσότερο χρόνο πέρα των 10 μηνών, όσο δηλαδή μας χωριζουν από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ας διαλέξουν λοιπόν: Ανδρουλάκης ή Φώφη; Κι έτσι σοφά που έστειλαν το μήνυμα την πρώτη Κυριακή να το ξανακάνουν και τη δεύτερη... στο χέρι τους είναι!

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα