Πολίτες | 20.04.17 20:20
Για τη γιόγκα και την...εκκλησία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κάποιοι είναι σε άλλον γαλαξία...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό Cretalive, 

Με αφορμή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης αναφορικά με την προγραμματισμένη ομιλία με θέμα τη γιόγκα και την οποία αναρτήσατε στο site σας,
θέλω ως απλός πολίτης να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου καθώς επίσης και την πικρία μου για την καθημερινή κατολίσθησε της εκκλησίας που αντί τόσα χρόνια να προσπαθεί να φέρει στους κόλπους της τον λαό, και δεν θα πω τον ευσεβή λαό ασχολείται με θέματα α οποία είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από την όποια παιδεία και φιλοσοφία διαθέτει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ της γιόγκα με οποιανδήποτε μορφή αυτή παρουσιάζεται αλλά την άποψή μου μπορώ να την εκφράσω χωρίς να φαίνομαι ούτε πολέμιος ούτε λάτρης αλλά ούτε και φωστήρας μέσα από την ξύλινη χρόνια γλώσσα που η εκκλησιαστικοί παράγοντες =ρασοφόροι και μη= προσπαθούν να επιβάλουν.

Αν κοιτάξετε σε καθημερινή βάση της λειτουργίες μέσα στις εκκλησίες θα διαπιστώσουμε ότι οι ηλικίες πια που υπάρχουν και παρακολουθούν είναι άνω των 65 ετών, όσο για την ύπαρξη νέων ανθρώπων που παρακολουθούν λειτουργίες είναι μακράν του πιο απίθανου σεναρίου.

Φυσικά οι κλασσικές εορτές των Xριστουγέννων και του Πάσχα είναι από τις λιγοστές εορτές που έχουν απομείνει και γίνεται ο κακός χαμός από τον λαό που πάει για ..τα τυπικά..να κοινωνήσει 'επειδή λένε έτσι πρέπει', να σταυρώσει το χριστό να κρεμάσει τα λουλούδια του και αμέσως μετά να εξαφανισθεί, και το Μεγάλο Σάββατο 23:40 έως 00:10 χριστός ανέστη μπαμ μπουμ και φωτιά στα σαββατόβραδα με ότι αυτό συνεπάγεται. το ίδιο και τα Χριστούγεννα. Λειτουργίες κατά παραγγελία σε πολλά ιδιωτικά εκκλησάκια και ..και...και... και πολλά άλλα.

Ο λαός τώρα και χρόνια έχει ξυπνήσει τουλάχιστον από αυτόν τον λήθαργο σε σημείο τέτοιο που οι σταυροί =το σύμβολο του χριστιανισμού φοριέται κατά αποκλειστικότητα= ως αξεσουάρ ντυσίματος και μόδας.

Προσωπικά μόλις διάβασα την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής για ακόμα μια φορά διαπίστωσα το τι υπάρχει γύρω μας....και αν κάποιοι θεωρούν ότι η γιόγκα είναι απειλή λυπάμαι αλλά κάποιοι είναι σε άλλον γαλαξία.... και φυσικά προσωπικά στηρίζω την όποια προσπάθεια του καθενός από όπου και αν προέρχεται αρκεί να είναι και να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του

Χριστός Ανέστη 
και όπως πολλοί απάντησαν...Χριστός είναι ότι θέλει κάνει....
Ευλογήτε..
ΣΙΓΑΝΟΣ Εμμανουήλ
Ηράκλειο Κρήτης

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα