Η Ελλάδα σήμερα ...

Κάποιες φορές, η ευχαρίστηση στη ζωή έρχεται και από την απλότητα, την επαφή με τη φύση και τις καλές σχέσεις ,

Αγαπητό Cretalive,

Είχα διαβάσει ένα άρθρο στη στήλη "πολίτες", με τίτλο "η μίζερη μας φύση". Είχε γραφτεί λοιπόν μια άποψη, ότι εστιάζουμε πολύ στα αρνητικά, ξεχνώντας και τα καλά που συμβαίνουν γύρω μας.

Πιστεύω πως όντως ισχύει αυτό, και ίσως μέχρι ένα σημείο να βοηθά στα να λύνουμε κάποια προβλήματα.

Όμως, καλό θα είναι να μην είμαστε πάντα απαισιόδοξοι, αλλά να βλέπουμε και τη γενική κατάσταση του τόπου και της χώρας μας.

Παρόλα λοιπόν τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, θεωρώ ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα με καλή ποιότητα ζωής σε γενικές γραμμές, με πολλά όμορφα μέρη και ωραία φυσικά τοπία.

Επίσης έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας, για τα οποία πολλοί ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για να τα γνωρίσουν από κοντά. Μπορεί να μην είμαστε η πιο καθαρή και οργανωμένη χώρα, αλλά δεν είναι τα πράγματα και τόσο χάλια όσο τα παρουσιάζουμε κάποιες φορές.

Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα προς επίλυση, αλλά και σε ποιο μέρος του κόσμου είναι όλα τέλεια? Κάποιες απόψεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει ακραία φτώχεια, ότι έχουν ξεπουληθεί όλα, ότι υπάρχει υπογεννητικότητα και θα αφανιστούμε κτλ, προσωπικά τις βρίσκω επίσης υπερβολικές και πολύ απαισιόδοξες.

Αν δούμε προσεκτικά γύρω μας, θα δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι άσχημα στη χώρα μας, το αντίθετο θα έλεγα. Καθένας μας προσπαθεί με τον τρόπο του, βελτιώνουμε ότι μπορούμε, και προχωράει η ζωή.

Υπάρχουν άλλα μέρη στον κόσμο με πραγματικά πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά και στην ίδια τη χώρα μας παλιότερα, οι γονείς μας δεν είχαν παπούτσια και κυκλοφορούσαν ξυπόλυτοι στο χωριό, και άλλες πολλές δυσκολίες, πολέμους κτλ.

Είναι λοιπόν καλό να εκτιμάμε τον τόπο που ζούμε, αλλά και αυτά που έχουμε ο καθένας μας, και να βλέπουμε τα πράγματα με λίγο πιο αισιόδοξη ματιά. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, σε όλες τις κοινωνίες, είναι χαρακτηριστικό της ίδιας της ζωής και της φύσης.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ως πολίτες αυτής της χώρας, θεωρώ ότι είναι καλό να γνωρίζουμε το πως η Ελλάδα από την αρχαιότητα έχει επηρεάσει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα (τέχνες, επιστήμες κ.α.), επίσης να προσπαθούμε να είμαστε σωστοί στη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους, στο περιβάλλον κτλ.

Και φυσικά να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι, γνωρίζοντας ότι το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, και να εκτιμάμε την κατάσταση που είναι η χώρα μας σήμερα, που όντως δεν είναι τόσο κακή όσο πιστεύουμε, αλλά αντιθέτως είμαστε σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πιστεύω το γεγονός ότι το να έχει κάποιος μια αρκετά καλοπληρωμένη δουλειά, ένα καλό αμάξι και μεγάλο σπίτι και εξοχικό, και αρκετά άλλα (ακριβά) υλικά αγαθά, δεν εγγυάται αναγκαστικά ότι θα είναι και πιο ευτυχισμένος.

Ναι, να επιβιώνει ικανοποιητικά, αλλά κάποιες φορές η ευχαρίστηση στη ζωή έρχεται και από την απλότητα, την επαφή με τη φύση, τις καλές σχέσεις κτλ.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία



Ι.Μ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ