Η «μαρκίζα» στο νέο αεροδρόμιο

Είμαστε large ακόμα και στο όνομα!

Αγαπητό Cretalive,

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα σας:

"Η πρόταση του υπουργού Υποδομών

Με ευρεία συναίνεση κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το νομοσχέδιο είχε αποσπάσει τις θετικές ψήφους τόσο της ΝΔ όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που στηρίζουν το έργο, θέτοντας ωστόσο θέματα βελτιωτικών αλλαγών στο Υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αποκάλυψε ότι θα προτείνει στον Πρωθυπουργό, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι να ονομαστεί «Ελ Γκρέκο - Δομίνικος Θεοτοκόπουλος».

Ο κ.Σπίρτζης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας του νέου αεροδρομίου σημείωσε πως η «μαρκίζα» στο νέο αεροδρόμιο θα πρέπει να φέρει το όνομα μιας εμβληματικής - στο διάβα των αιώνων - προσωπικότητας της Κρήτης.

Για το λόγο αυτό, το όνομα που θα προτείνει προσωπικά στον Πρωθυπουργό, για το αεροδρόμιο του Καστελίου είναι αυτό του Ελ Γκρέκο, μιας προσωπικότητας γνωστής στα πέρατα της οικουμένης".

Σχόλιο:

Τεκμηριωμένη και αναμενόμενη μου ακούγετε η παραπάνω άποψη, παρά την αντίθετη άποψη που έχω.

Στα πλαίσια του Διεθνoύς Συμποσίου είχαμε καταθέσει την άποψη διεκδίκησης του ονόματος “ΛΥΤΤΟΣ”από τον τότε δήμο Καστελλίου.

«Το όνομα Λύκτος σε χρόνο μέλλοντα», Γ. Ν. Παπαδάκης, Σπ. Αποστολάκης, Ν. Α.Α. Παπαδάκης., «Λύκτος εϋκτιμένη», Καστέλλι 9-11 Νοεμβρίου 2007.

Ήταν επαμφοτερίζουσα η διεκδίκηση της διπλής ονομασίας από τον Δήμο (άλλωστε αεροδρόμιο θέλουμε και ξερό ψωμί...)

Είμαστε large ακόμα και στο όνομα!

Φανταστείτε και συμπεράνετε το επίπεδο αλλά και το σθένος διαπραγμάτευσης των Τοπικών Αρχόντων.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Παπαδάκης

Γεωπόνος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ