"Συχνές οι επιθέσεις από αδέσποτα - Να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς"

Επτά επιθέσεις σκύλων στην ίδια περιοχή μέσα σε λίγες ημέρες

Aγαπητό cretalive,

Το πρωί του Σαββάτου πήγα με τη γυναίκα μου να περπατήσουμε στην Αμμουδάρα, κατά μήκος της ακτογραμμής.

Στο ύψος της Βαγιάς προσπεράσαμε μια ομάδα λουομένων, η σύζυγός μου σταμάτησε κι εγώ άρχισα να τρέχω απαλά.

Ξαφνικά μια ομάδα 5-6 σκυλιών που ήταν ξαπλωμένα ή κάθονταν στην άμμο μου επιτέθηκε. Το πιο μεγάλο, ένα μαύρο μαλλιαρό, με άρπαξε από την κνήμη του δεξιού ποδιού δαγκώνοντας με πάνω από τον αστράγαλο.

Για να προστατευτώ, έστριψα κι έτρεξα μέσα στη θάλασσα όπου παρέμεινα μέχρι να απομακρυνθούν τα σκυλιά. Πήραμε το αυτοκίνητο και τρέξαμε στο πιο κοντινό φαρμακείο. Η φαρμακοποιός, μου πρόσφερε τις Α βοήθειες, μου έκανε αντιτετανικό ορό και μου συνέστησε να επισκευθώ αμέσως το Εφημερεύον Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μάλιστα μας ανέφερε ότι στην περασμένη εφημερία της αντιμετώπισε έξη περιστατικά σαν το δικό μου.

Δεν θα σταθώ άλλο στην δική μου επώδυνη εμπειρία αλλά στην μαρτυρία της φαρμακοποιού: Έξι περιστατικά επίθεσης σκύλων, συν ένα το δικό μου επτά μέσα σε λίγες ημέρες στην ίδια περιοχή. Πόσοι άλλοι πολίτες πιθανόν να προσέφυγαν σε άλλα φαρμακεία ή κατ ευθείαν στο νοσοκομείο ή κάπου αλλού για να περιθαλπούν;

Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί ύψιστο αγαθό και συνεχή μέριμνα της πολιτείας και των θεσμών της σε κάθε ευνομούμενο κράτος.

Ευελπιστώ να ενεργοποιηθούν, με αφορμή τα παραπάνω, οι αρμόδιοι φορείς, οι Δήμοι Μαλεβιζίου και Ηρακλείου που μοιράζονται την παραλία, η Εισαγγελία, η Αστυνομία αλλά και οι φιλοζωικοί Σύλλογοι.

Α. Τ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ