Έρευνα αποκαλύπτει τις διαστάσεις της ιδανικής τηγανητής πατάτας!

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Food Advisory Board του Πανεπιστημίου Waterloo υποστηρίζει, ότι η ιδανική τηγανητή πατάτα θα πρέπει να έχει μήκος 7cm και πάχος 1.2cm

Θα μπορούσε εύστοχα να πει κάποιος, ότι η τηγανητή πατάτα είναι κάτι σαν λατρεία για πολύ κόσμο και μάλλον κάπως έτσι ερευνητές πήραν την απόφαση να δουν πως είναι η ιδανική. Ειδικότερα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Food Advisory Board του Πανεπιστημίου Waterloo υποστηρίζει, ότι η ιδανική τηγανητή πατάτα θα πρέπει να έχει μήκος 7cm και πάχος 1.2cm, να είναι τραγανή στο εξωτερικό και μαλακή στο εσωτερικό και να είναι αλατισμένη. Μάλιστα, το χρώμα της θα πρέπει να είναι καφετί και να χρυσαφίζει.

Επιπλέον, η έρευνα σε δείγμα 2.000 ενηλίκων Βρετανών, που συμμετείχαν αποκάλυψε πως αγαπά τις πατάτες με μια σως κάρυ ή τυρί. Παράλληλα, προτιμούν λίγο αλάτι και το 49% αναφέρει πως η κέτσαπ είναι το καλύτερο topping με το 32% να προτιμά τη μαγιονέζα και το 47% το ξίδι. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη πως το ένα πέμπτο αναφέρει πως μια μερίδα πατάτες χωρίς σως δεν αξίζει! Ακόμη, ένα 40% αναφέρει πως τα chips είναι το αγαπημένο τους φαγητό και το 1/4 θα επέλεγε μια μερίδα για κάθε γεύμα, αν είχε την επιλογή. Τέλος, η έρευνα έδειξε πως μόνο το 27% γνωρίζει ότι τα chips έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μόλις το 49% αναγνωρίζει ότι η φλούδα είναι πλούσια πηγή ινών.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ