Επιστήμες | 11.10.17 11:03 | Ενημερώθηκε:
Παρουσίασε το έργο του το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στο 34ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικών Πάρκων

Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου «Enterprise+» http://www.enterpriseplus.eniochos.com, το οποίο είχε στόχο να συμβάλει στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος και της καινοτομίας  στους νέους, τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν στο 34ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικών Πάρκων (IASP 2017).

Η εργασία με τίτλο: "When Innovative Potential Meets Experience: A supranational approach" (Γ. Παπαμιχαήλ, Α. Βούρλας και Α. Σαϊτάκης) παρουσιάστηκε από τον κ. Αρτέμη Σαϊτάκη, Διευθυντή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στο 34ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικών Πάρκων και Περιοχών Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από 26-29 Σεπτεμβρίου.

Το έργο βασίζεται στη μέθοδο ανάδειξης επιχειρηματικών ταλέντων "Loseleger" η οποία έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί από τη σχολή Επιστημών Οικονομίας και Διδακτικής της Οικονομολογίας του Πανεπιστημίου Duisburg-Essen, για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία.  Με τη μέθοδο αυτή ανιχνεύονται η επιχειρηματική σκέψη και η επιχειρηματική ικανότητα νέων, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση επαγγελματικού σχεδιασμού. Η εν λόγω μέθοδος εφαρμόστηκε σε 5 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία και Ουγγαρία) προσαρμοσμένη στις συνθήκες κάθε χώρας.

Το έργο δίνει την δυνατότητα στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να υιοθετήσουν την μεθοδολογία “Loseleger” και να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους σπουδαστές τους ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματική κουλτούρα.  Νέοι που αρχίζουν τη δική τους επιχείρηση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά ενδεχομένως και για άλλα άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Η απόφαση, ωστόσο, για την ίδρυση δικής τους επιχείρησης ή για την συμμετοχή τους σε ένα εταιρικό σχήμα δυσχεραίνεται από την ελλιπή γνώση και από το φόβο για τις απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που όπως αποδεικνύεται διευκολύνονται από τη συμμετοχή τους στο έργο.
Για περισσότερες πληροφορίες: 
Αρτέμης Σαϊτάκης, Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, τηλ. 2810391908, e-mail: saitakis(at)stepc.gr 
Αθανάσιος Βούρλας, ηνίοχος.Συμβουλευτική, Τηλ. 2810282886, e-mail: athanasios.vourlas(at)eniochos.com
 

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα