Άγκυρα: Από Δευτέρα στέλνουμε φυλακισμένους τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους

Η Τουρκία επικρίνει τους Ευρωπαίους συμμάχους της επειδή αρνούνται να πάρουν πίσω τα κρατούμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Πίσω στις πατρίδες τους θα αρχίσει να στέλνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους η Τουρκία, ξεκινώντας ήδη από τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επαναλαμβάνοντας μία απειλή την οποία έχει εξαπολύσει αρκετές φορές η Άγκυρα σε ένδειξη δυσαρέσκειας απέναντι στην Ε.Ε.

Η Τουρκία επικρίνει τους Ευρωπαίους συμμάχους της επειδή αρνούνται να πάρουν πίσω τα κρατούμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Τη Δευτέρα η Άγκυρα προειδοποίησε ότι θα στείλει συλληφθέντες τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους ακόμη κι αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί.

«Τους λέμε: “Θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω σε σας” και αρχίζουμε από τη Δευτέρα», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu. Το ίδιο ακριβώς είχε δηλώσει και τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη έχει βρει «νέα μέθοδο» ανακαλώντας τις υπηκόοτητες. Σε κάθε περίπτωση ο Σοϊλού δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες θα επιστραφούν οι τζιχαντιστές.

Η τουρκική επιχείρηση στο βορειοανατολική Συρία έχει προκαλέσει διεθνείς ανησυχίες για το μέλλον των φυλακισμένων μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού μπακρ αλ Μπαγκνάντι στα τέλη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο αμερικανικής επιχείρησης, η ανησυχία παραμένει, ενώ η οργάνωση έχει δεσμευτεί για αντίποινα στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες πως περισσότερα από 1.150 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ