Απίστευτος Ερντογάν: Αρνείται να συναντηθεί με Πενς και Πομπέο -«Μόνο με τον Τραμπ...»

Ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, που μεταβαίνουν εσπευσμένα στην Άγκυρα για να πείσουν τον Τούρκο πρόεδρο να σταματήσει την επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του Sky News, μετά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, όπου έστειλε τελεσίγραφο στους Κούρδους να παραδώσουν τα όπλα και να εγκαταλείψουν τη «ζώνη ασφαλείας», που θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία στη βόρεια Συρία, ο Ερντογάν διεμήνυσε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω μαζί τους. Να πάνε να μιλήσουν με τους ομολόγους τους. Αν έλθει ο Τραμπ εδώ, τότε θα μιλήσουμε».

Το γραφείο του Αμερικανού αντιπροέδρου ανακοίνωσε χθες ότι ο Πενς θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας, που περιλαμβάνει εκτός από τον Πομπέο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν και τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, που φθάνει σήμερα στην Τουρκία για να πείσει τον Ερντογάν για άμεση κατάπαυση του πυρός. Ο τελευταίος διημήνυσε ξανά σήμερα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκεχειρία αν η Τουρκία δεν πετύχει τον βασικό της στόχο, που είναι η αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από τη μεθόριο.

Το γραφείο του Πενς είπε πάντως ότι τα σχέδια για το ταξίδι στην Τουρκία δεν έχουν αλλάξει, παρά τις δηλώσεις Ερντογάν κι ότι αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ