Βουλγαρία: Εκλογή δημάρχων σε εννέα πόλεις από τον α' γύρο των δημοτικών εκλογών

Τον δημαρχιακό θώκο της Σόφιας διεκδικούν δύο γυναίκες

Εννέα πόλεις της Βουλγαρίας εξέλεξαν δημάρχους από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στη χώρα, ενώ σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων και η Σόφια, η ανάδειξη δημάρχου θα γίνει στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο Καλίν Καμένοφ, συγκεντρώνοντας το 72,82% της προτίμησης του εκλογικού Σώματος, εξελέγη δήμαρχος της πόλης Βράτσα. Ο Ζλάτκο Ζίφκοφ με 71,75% εξελέγη δήμαρχος της πόλης Μοντάνα.

Η Στάρα Ζαγόρα – με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων – ανέδειξε δήμαρχο τον Ζίφκο Τοντόροφ με 68,63%, το Μπουργκάς τον Ντιμιτάρ Νικόλοφ με 65,86%, το Βέλικο Τάρνοβο τον Ντανιελ Πάνοφ με ποσοστό 60,55%, το Κάρτζαλι τον Χασαν Αζιζ με 55,51%, το Γκάμπροβο την Τάνια Χρίστοβα με ποσοστό 58,63%, το Κιουστεντίλ τον Πέταρ Πάουνοφ με ποσοστό 54,96% και το Χάσκοβο – με καταμετρημένο το 68% - τον Στάνισλαφ Ντέτσεφ με ποσοστό 51,03%.

Στην Σόφια, αντιμέτωπες για τον δημαρχιακό θώκο είναι η νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφια Γιορντάνκα Φαντάκοβα, η οποία στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 36,38% και η Μάγια Μανόλοβα που συγκέντρωσε 27,28%.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ