Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στο «Charlie Hebdo»

Στις εκδηλώσεις μήνημης συμμετείχε και ο πρώην πρόδερος της γαλλικής δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ καθώς και πλήθος κόσμου

Η Γαλλία θυμάται και τιμά τα θύματα της επίθεσης στο «Charlie Hebdo» που σημειώθηκε πριν από 5 χρόνια. Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ καθώς και πλήθος κόσμου. Έξω από τα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού δεκάδες πολίτες άφησαν λίγα λουλούδια ή άναψαν ένα κέρι στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης. Πολλοί είχαν βρεθεi στο ίδιο σημείο λίγες ώρες μετά το χτύπημα, αλλά και στους δρόμους μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές.

«Ήμουν στο σπίτι. Κάποια στιγμή άκουσα στην τηλεόραση τι είχε συμβεί. Εξοργίστηκα και αργότερα κατέβηκα στον δρόμο και ένωσα την φωνή με πολλούς Γάλλους που υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου και την δημοκρατία» δήλωσε μια γυναίκα.

«Η μάχη για την ελευθερία της έκφρασης δόθηκε τον 17ο, τον 18ο, τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Όμως ακόμα και στον 21ο πρέπει να παλεύουμε. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πνίξουν την ελευθερία έκφρασης» δήλωσε ένας άντρας.

Αναλογές εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στο Μοντρούζ και στη Λιπέρ Κασέρ. Τα δύο αυτά σημεία έγιναν στόχος τρομοκρατών αμέσως μετά την επίθεση στο «Charlie Hebdo». Αυτά τα τρία τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα σε τρεις ημέρες άλλαξαν για πάντα την ζωή των Γάλλων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ