Η BMW αποχαιρέτησε το αφεντικό της Mercedes με ένα απίστευτο βίντεο

Είναι ξεκάθαρο πως ο σεβασμός και το χιούμορ ανάμεσα στους δυο κολοσσούς της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο

Ιστορική μέρα η Παρασκευή 24 Μαΐου για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ο ισχυρός άνδρας για πολλά χρόνια της Mercedes, Dieter Zetsche,αποφάσισε να αφήσει τη θέση του CEO της εταιρεία.

Ο ξεχωριστός manager με το ιδιαίτερο μουστάκι και το sportive ντύσιμο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην «εκτόξευση» της Mercedes τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο στη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων, όσο και στην κυριαρχία της στην F1.

Ωστόσο, ο 65χρονος πλέον Zetsche δεν θα μπορούσε να μείνει στη θέση του για πάντα και παρέδωσε το χρίσμα στον 49χρονο Σουηδό Ola Källenius.

Την αποχώρησή του όμως, θέλησε να τιμήσει και η μεγαλύτερή του αντίπαλος BMW. Η ανταγωνίστρια γερμανική εταιρεία δημιούργησε ένα ιδιαίτερο και χιουμοριστικό video για τη συνταξιοδότηση του Zetsche το οποίο προκάλεσε πάταγο.

Το video κλείνει με ένα συγκινητικό μήνυμα της BMW που ευχαριστεί τον επικεφαλής της Mercedes, για την έμπνευση που της προσέφερε ο επί χρόνια ανταγωνιστής της.

Φυσικά, η Mercedes δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το συγκεκριμένο video. Με ανάρτησή της στο Twitter αρχικά ευχαρίστησε την BMW για την ιδέα της, ωστόσο τόνισε πως το αφεντικό της σίγουρα θα προτιμήσει μια Mercedes EQC. Την ίδια ώρα η Daimler (όμιλος στον οποίο ανήκει η Mercedes) ανάρτησε μια «καουμπόικη» φωτογραφία με τη λεζάντα «Θεωρούμε ότι το αφεντικό μας θα βασιστεί σε πραγματική ιπποδύναμη για τη σύνταξή του».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ