ΗΠΑ: Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών

Συνολικά εννέα υποψήφιοι διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος

Ενισχυμένος από την άνοδο των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις, ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα συμμετάσχει την Τετάρτη στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο του.

Οι επιθέσεις των αντιπάλων του, με επικεφαλής τον Μπέρνι Σάντερς, το φαβορί για το χρίσμα, εκτιμάται ότι θα ενταθούν σε αυτήν την πρώτη δια ζώσης αντιπαράθεση των υποψηφίων.

«Ο Μάικ ανυπομονεί να συναντηθεί με τους άλλους Δημοκρατικούς υποψηφίους επί σκηνής και να εξηγήσει γιατί είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να ενώσει τη χώρα» ανέφερε ο διευθυντής του επιτελείου του, ο Κέβιν Σίκεϊ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης είναι ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μπήκε με μεγάλη καθυστέρηση στην κούρσα για το χρίσμα, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, όμως πρόλαβε ήδη να δαπανήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά σποτ, στην τηλεόραση και το διαδίκτυο. Αυτή η διαφημιστική χιονοστιβάδα του 78χρονου πολιτικού και επιχειρηματία τον φέρνει ήδη στην τρίτη θέση μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος, σύμφωνα με τη RealClearPolitics. Μάλιστα σήμερα, σε μια νέα δημοσκόπηση (NPR/PBS/Marist) εμφανίζεται στη δεύτερη θέση. Και αυτό είναι ένδειξη ότι «το πρόγραμμά του και η ικανότητά του να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ πείθουν ολοένα και περισσότερους Αμερικανούς», κατά τον Κέβιν Σίκεϊ.

Στη δημοσκόπηση αυτή ο Σάντερς συγκεντρώνει ποσοστό 31%, ο Μπλούμπεργκ 19% και ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, 15%.

Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν ακόμη το χρίσμα του κόμματος. Εκείνος ή εκείνη που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους εκλέκτορες (1.991) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τραμπ στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το αυριανό ντιμπέιτ θα γίνει στο Λας Βέγκας της Νεβάδας όπου το Σάββατο διεξάγεται άλλη μια –η τρίτη στη σειρά– προκριματική ψηφοφορία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ