Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο

Ο κ. Κυριάκος Κούσιος έκανε λόγο για εισβολή της Άγκυρας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σημειώνοντας ότι οι γεωτρήσεις έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία για να δώσουν μηνύματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην «συνεχώς αυξανομένη τουρκική επιθετική πολιτική, που στηρίζεται στην πολιτική των κανονιοφόρων».

Ο κ. Κυριάκος Κούσιος έκανε λόγο για εισβολή της Άγκυρας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, σημειώνοντας ότι οι γεωτρήσεις έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία για να δώσουν μηνύματα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Κύπρου να προσφύγει στη Χάγη κατά της Τουρκίας.

«Έχουμε προετοιμαστεί νομικά γι΄ αυτό, όπως έχει ανακοινώσει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι δεν μπόρεσαν να επιδώσουν την ρηματική διακοίνωση.

Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται κάτι τέτοιο και το χαρακτήρισε ένα ικανοποιητικό πρώτο βήμα. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι η Κύπρος ανησυχεί για θερμό επεισόδιο και τόνισε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο με την Κύπρο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ