Κόσμος | 19.06.17 17:08
Λεπτομερείς κανονισμοί για την αποτροπή παραβίασης στατιστικών στοιχείων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σύμφωνα με τον κανονισμό θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους υπαλλήλους και το προσωπικό που θα παρεμβαίνει στις κυβερνητικές στατιστικές εργασίες και χειρίζεται ή κατασκευάζει δεδομένα

Η κινεζική κυβέρνηση υπέβαλε μία ρύθμιση σχετικά με την εφαρμογή του αναθεωρημένου Νόμου της Στατιστικής, η οποία σκοπό έχει την αποτροπή της παραποίησης των επίσημων στοιχείων.

Ο κανονισμός που υποβλήθηκε υπό τύπον διατάγματος και υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, θα εφαρμοσθεί από την 1η Αυγούστου 2017, απαιτεί την τυποποίηση των στατιστικών ερευνών από την πηγή και παραθέτει τις προδιαγραφές για το πώς θα οργανώνονται και θα διεξάγονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τον κανονισμό θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους υπαλλήλους και το προσωπικό που θα παρεμβαίνει στις κυβερνητικές στατιστικές εργασίες και χειρίζεται ή κατασκευάζει δεδομένα. Ο τελευταίος αναθεωρημένος Νόμος της Στατιστικής τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2010.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο νόμο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και θεσμικοί ηγέτες δεν έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν δεδομένα που συλλέγονται από τους εργαζόμενους στη στατιστική υπηρεσία, ενώ πρέπει να διατηρούνται οι πρωτότυπες εγγραφές και παράλληλα να βελτιώνεται η διαχείριση των δεδομένων.

Για να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα των δεδομένων και η αξιοπιστία, τα τελευταία χρόνια η χώρα παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διαχείριση των στατιστικών εργασιών, μεταξύ των οποίων η βελτίωση του νομικού πλαισίου και η τιμωρία για παραβιάσεις οικονομικών δεδομένων.

Τον Απρίλιο, η Κίνα συνέστησε μία ειδική μονάδα επιβολής του νόμου στο πλαίσιο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την πρόληψη, διερεύνηση και δίωξη των κατασκευασμένων δεδομένων. Πέρυσι, το γραφείο ερεύνησε 15 περιπτώσεις μεγάλων στατιστικών παραβιάσεων, τιμωρώντας πάνω από 10 άτομα σε κάθε περίπτωση.

Πηγή

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα