Μαυροβούνιο: Συντηρείται η ένταση με την εκκλησία

Με αφορμή τον νέο νόμο της κυβέρνησης

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ήταν παρατεταγμένες από νωρίς το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων για τους παλαιοημερολογίτες στην Τσετίνιε, την ιστορική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την σερβική ορθόδοξη εκκλησία του Μαυροβουνίου με αφορμή τον νόμο για την εκκλησιαστική περιουσία δεν μειώνεται ούτε στο ελάχιστο.

Ο Αμφιλόχιος, Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας στο μήνυμά του ενόψει των Χριστουγέννων ανέφερε προς το συγκεντρωθέν πλήθος ότι είναι λάθος των πολιτικών να θέλουν να καταστρέψουν την την εκκλησία και την θρησκεία, που είναι αιώνια, διότι αποτελεί την βάση του κράτους του Μαυροβουνίου.

Οι πολίτες θεωρούν ότι αυτά τα ζητήματα έρχονται στην επιφάνεια όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να τα αντιμετωπίζουν με επιτυχία οι κυβερνώντες.

«Έχουμε δει ανάλογες καταστάσεις και στο παρελθόν. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, όταν η ζωή του κόσμου γίνεται μίζερη, όταν απειλείται η ύπαρξή τους, όταν δεν έχουν ούτε ψωμί, τότε άμεσα υπάρχει ένταση γύρω από την θρησκείας και την εκκλησία. Στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός του κόσμου», λέει ο Βασίλιε Ντσουράσκοβιτς, κάτοικος Ποντγκόριστα.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση χιλιάδες πιστοί διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα αλλά και σε άλλες μεγαλουπόλεις του Μαυροβουνίου απαιτώντας την απόσυρση του νόμου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ