Τραγικός θάνατος για διάσημο DJ

Πέθανε ο DJ Zdar, ένας εκ του ντουέτου της γαλλικής electro, Cassius που θεωρείται από τα πρωτοπόρα γκρουπ της μουσικής σκηνής και του ρεύματος French Touch.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο (AFP), ο μουσικός έπεσε κατά λάθος από παράθυρο κτιρίου στο Παρίσι το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο σε ηλικία 50 ετών. «Επεσε από λάθος από παράθυρο που βρισκόταν σε κάποιο ύψος, σε κτίριο στο Παρίσι» σημείωσε ο ατζέντης του Σεμπαστιάν Φαράν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες του αιφνίδιου θανάτου.

Από ηχολήπτης του Γκένσμπουργκ, πρωτοπόρος της γαλλικής electro

Ο Dj Zdar ή αλλιώς Φιλίπ Σερμπονεσί, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα ξεκίνησε να συνθέτει από το 1996, μαζί με τον άλτερ έγκο του στους Cassius, τον Ουμπέρ Μπλαν-Φρνακάρ. Οι δυο τους έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς από το πρώτο κιόλας άλμπουμ που έφερε τον τίτλο “1999” και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Μια δουλειά που έφερε χιπ-χοπ, χάουζ και φανκ επιρροές.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν κάποια χρόνια νωρίτερα, όταν ακόμη ο Zdar υπήρξε ηχολήπτης για μεγάλα ονόματα του γαλλικού τραγουδιού, όπως ο Σερζ Γκένσμπουργκ.

Το δίδυμο θα κυκλοφορήσει δύο ακόμη άλμπουμ, το «Au Reve» το 2002 και το «15 Again» στο οποίο σηματοδοτούσαν μια στροφή προς την ροκ, το 2006 και το «Ibifronia» το 2016. Ο DJ Zdar συνεργάστηκε παράλληλα με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, όπως οι Beastie Boys, Tiga, Franz Ferdinand κα.

Το κύκνειο άσμα των Cassius

Τραγική ειρωνεία, η κυκλοφορία του ολοκαίνουριου κλιπ των Cassius μια μέρα πριν από τον θάνατο του Φιλίπ Σερμπονεσί με τίτλο «Don't Let Me Be», προάγγελο ενός νέου άλμπουμ που θα έκανε πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου, ανήμερα της γιορτής της μουσικής. Το συγκρότημα θα εμφανιζόταν μάλιστα και στο Olympia στο Παρίσι το ίδιο βράδυ σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ