Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Δερβένι Θεσσαλονίκης -Ήχησε το 112

Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα

Ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις στην φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 9 το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δερβένι, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στην πυρκαγιά επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυροσβεστικών δυνάμεων από τη Μολδαβία (12 πυροσβέστες με 3 οχήματα). Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Επίσης, επιχειρούν εθελοντές, ενώ συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος παρέχουν υδροφόρες και μηχάνημα έργου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικίες ή υποδομές.

 

Ήχησε το 112 

Η υπηρεσία επειγουσών ειδοποιήσεων 112 ενεργοποιήθηκε πριν από λίγο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 9 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου, στη Θεσσαλονίκη. 

Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

Σημειώνεται ότι η περιοχή σήμερα βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

 

φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση