"Καθαρές" οι επαφές του 60χρονου με κορωνοϊό - Ερωτηματικό για το πώς "κόλλησε"

"Καθαρές" οι επαφές του 60χρονου με κορωνοϊό - Ερωτηματικό για το πώς "κόλλησε"

Όλα τα δείγματα που ελήφθησαν για εξέταση από το κοντινό του περιβάλλον βγήκαν αρνητικά

Αρνητικά στον κορωνοϊό "βγήκαν", χθες βράδυ, όλα τα συγγενικά πρόσωπα του 60χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον Sars-Cov-2. Οι συγγενείς του άνδρα υποβλήθηκαν τόσο σε τεστ για τον ιό όσο και σε ακτινολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο άνδρας, αθλητικός τύπος και ... άκαπνος, παραμένει σπίτι και σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου από τους γιατρούς και να διαπιστωθεί αν η φλεγμονή στον πνεύμονα έχει υποχωρήσει με τη χορήγηση αντιβίωσης. Πάει καλά και ως προς τον πυρετό.

Ο άνδρας που σήμανε εκ νέου συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού -μετά από ένα μίνι διάλειμμα ενός μήνα-, φαίνεται πως είναι καλά και αναρρώνει κατ'οικον με πολύ ελαφρά συμπτώματα, ενώ το ιικό φορτίο στον οργανισμό του είναι χαμηλό κι ως εκ τούτου δεν έχει μεταδώσει τον ιό στο στενό του κύκλο.

Πάντως επικρατεί έντονος προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο κόλλησε τον ιό ο 60χρονος, αφού αφενός δεν ταξίδεψε πρόσφατα, κι αφετέρου τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του έδιναν και δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα προφύλαξης λόγω του υπερήλικου ατόμου που διαμένει μαζί τους, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα (γάντια, μάσκα, αντισηπτικά κλπ), έχοντας το τελευταίο διάστημα περιορίσει τις μετακινήσεις τους στα άκρως απαραίτητα και κυρίως σε σούπερ μάρκετ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι κυκλοφορούν ασυμπτωματικά άτομα στο Ηράκλειο και συνεπώς ο κίνδυνος διασποράς στην κοινότητα είναι πλέον πολύ μεγάλος, γεγονός που θα πρέπει να κρατήσει όλους σε εγρήγορση.

Τα αρνητικά δείγματα των συγγενών του 60χρονου επιβεβαίωσε μιλώντας και στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" ο καθηγητής Ιολογίας και υπεύθυνος του εργαστηρίου Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιώργος Σουρβίνος. Την ίδια ώρα ο καθηγητής έκανε γνωστό πως το εργαστήριο Ιολογίας του ΠΑΓΝΗ είχε εξετάσει περίπου 2.000 δείγματα σε όλο το νησί.

Σε ερώτηση  για το αν τον εξέπληξε ή απογοήτευσε το γεγονός ότι είχαμε θετικό κρούσμα μετά από πολλές βδομάδες, είπε πως ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. «Θα δούμε και άλλα στην πορεία, δεν έχει εξαφανιστεί ο ιός», τόνισε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ